Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirkkonummi | Virpi Sailaksesta uusi kunnanjohtaja Kirkkonummelle – "Näen kunnassa paljon potentiaalia"

Kirkkonummen valtuusto valitsi maanantai-iltana kunnanjohtajan virkaan kasvatustieteen maisteri Virpi Sailaksen, 45. Sailas toimii nykyisin Tuusulan kunnassa kansliapäällikkönä.

Uudesta kunnanjohtajasta jouduttiin äänestämään, ja Sailas voitti vaalin selvin numeroin. Hän sai enemmistövaalin suljetussa ja salaisessa lippuäänestyksessä jo heti ensimmäisellä kierroksella reilusti yli puolet äänistä.

− Olen erittäin tyytyväinen ja varsinkin siksi, että sain näin vahvan kannatuksen valtuustossa, kertoi Sailas puhelimitse heti päätöksen kuultuaan.

Sailas kertoo tuntevansa Kirkkonummea jo koko lailla.

− Näen kunnassa paljon potentiaalia, jota ei ehkä ole vielä hyödynnetty. Lähden innolla kehittämään edelleen Kirkkonummella kasvuntarinaa.

Joko uusi kunnanjohtaja on ehtinyt miettiä muuttoa Kirkkonummelle?

− Kirkkonummi on varmasti ihan potentiaalinen asuinpaikka. En ole vielä ehtinyt asuntoja katsella, Helsingissä asuva Sailas naurahtaa.

Tuusulassa on käytössä pormestarimalli, jolloin kansliapäällikkö johtaa kunnan operatiivista toimintaa. Siten Kirkkonummen kunnanjohtajan tehtävät muistuttavat Sailaksen nykyistä virkaa, jota hän on hoitanut kaksi vuotta.

Sitä ennen hän oli Tuusulan sivistysjohtajana. Aiemmin hänellä on kokemusta sivistystoimen aluepäällikön tehtävistä Vantaalla ja Helsingissä.

Sailasta äänesti valtuustossa 34 valtuutettua 51:stä. Toiseksi vaalissa tuli kirkkonummelainen maa- ja metsätaloustieteen maisteri Jorma Haapanen 10 äänellä ja kolmanneksi kasvatustieteen maisteri Inka Tikkanen 7 äänellä.

Valtuusto äänesti myös varasijaista. Siltä varalta, että Sailas ei ota virkaa vastaan, varalla on Tikkanen.

Varasijaäänestyksessä Tikkanen sai 30 ääntä ja Haapanen 21.

Kunnanjohtajan virkavaalissa ei annettu hajaääniä. Kaikki äänet menivät kolmelle kärkiehdokkaalle, joita kunnanhallitus oli asettanut ehdolle.

RKP olisi halunnut valintapäätökseen ponnen, jossa uusi kunnanjohtaja olisi velvoitettu ottamaan ruotsin kielen kursseja ja suorittamaan kielikokeen. Ponsiesitys kaatui kuitenkin äänestyksessä.

Uusi kunnanjohtajan virka on Kirkkonummella määräaikainen seitsemäksi vuodeksi.

Näillä näkyminen uusi kunnanjohtaja aloittaa Kirkkonummella elokuun aikana.

Kirkkonummen kunnanjohtajana toimi aikaisemmin pitkään Tarmo Aarnio, joka erosi tehtävästä talvella.

Aarnio valittiin äskettäin Kuuma-seutukuntien yhteistyöjohtajaksi.