Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tapiolan apteekin apteekkari Risto Kanervasta työelämäprofessori

Kanervan työelämäprofessuurin alana on lääkehuolto ja huoltovarmuus.

Apteekkariliiton puheenjohtaja Risto Kanerva on kutsuttu työelämäprofessoriksi Helsingin yliopistoon.

Viisi vuotta kestävä työelämäprofessuuri on osa-aikainen (20 prosenttia) ja alkaa vuoden 2024 alussa. Alana on lääkehuolto ja huoltovarmuus.

Kanerva toimii Espoon 1. Tapiolan apteekin apteekkarina. Hän on oppiarvoltaan farmasian tohtori ja tehnyt yli 35 vuoden uran lääkealan eri sektoreilla.

Kanerva sanoo, että kutsu työelämäprofessoriksi on suuri kunnia.

– Lääkehuollon huoltovarmuus ja sen varmistaminen on ollut olennainen osa työtäni urani kaikissa vaiheissa, alkaen väitöskirjatutkimuksestani. Odotan, että pääsen tarjoamaan kokemukseni ja osaamiseni farmasian tiedekunnassa tehtävän tutkimuksen ja opetuksen tueksi sekä kenties tuomaan uuden näkökulman tarkastella farmasiaa, Kanerva sanoo tiedotteessa.

Farmasian tiedekunnan dekaanin Jari Yli-Kauhaluoman mukaan työelämäprofessuuri vahvistaa yhteyksiä tiedekunnan ja alan toimijoiden ja tutkijoiden välille niin kansallisesti kuin kansainvälisesti.

Myös opetuksesta vastaava varadekaani Mia Sivén tuo esiin työelämäprofessuurin tärkeyden.

– Viimeaikaiset tapahtumat on korostaneet lääkehuollon epäjatkuvuuskohtia. Kriisivalmiuden kehittämisen kiireellisyys on noussut vahvasti esiin, Sivén sanoo tiedotteessa.

Lue myös:

Konkariapteekkari: Vapautus lisäsi Suomen myydyimmän lääkkeen myyntiä 4–5-kertaiseksi – tulokset ovat kyseenalaiset

Risto Kanerva on toiminut Apteekkariliiton puheenjohtajana 2019 lähtien. Hänellä on pitkä kokemus myös lääkealan kansainvälisistä luottamustehtävistä, kuten apteekkien Euroopan kattojärjestöstä PGEU:sta ja farmasian kattojärjestöstä FIP:sta.

Lisäksi Kanerva on Huoltovarmuuskeskuksen terveydenhuoltopoolin lääkejaoksen jäsen ja toiminut myös muissa kotimaisissa huoltovarmuuteen liittyvissä organisaatioissa.