Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoon Nelli muutti Kalajärvelle – "Mielettömän hieno juttu"

Espoon Nellin idea on, että veistoksen sijoituspaikka vaihtuu vuosittain. Tällä kertaa paikan valitsi Espoon nuorisovaltuusto.

Espoon Nelli ilahduttaa asukkaita nyt Kalajärvellä Saudarkrokurin puistossa.

Espoon Nelli on taiteilija Kerttu Horilan espoolaisille suunnittelema pronssiveistos.

– Veistos on söpö ja hyväntuulinen. Sen saaminen Kalajärvelle on ihan mielettömän hieno juttu, Kalajärvi-seuran sihteeri Elina Leppänen sanoo.

– Taide on hieno asia ja se antaa ihmisille hyvää mieltä.

Saudarkrokurin puistossa on graffitiseinä, mutta muutoin julkinen taide puuttuu Kalajärveltä.

– Kalajärvelle ollaan suunnittelemassa uutta keskusta ja meille on luvattu tänne kauniita puistoraitteja. Toivottavasti saamme tänne silloin myös julkista taidetta, Leppänen toivoo.

Espoon Nellin idea on, että veistoksen sijoituspaikka vaihtuu vuosittain. Tällä kertaa paikan valitsi Espoon nuorisovaltuusto.

– Julkinen taide lisää mielestämme valtavasti paikan viihtyisyyttä ja painotimme valinnassamme alueellista yhdenvertaisuutta niin, että Nelli ilahduttaisi asukkaita sellaisella alueella, jossa ei välttämättä entuudestaan ole taidehankkeita. Espoon Nelli ennen kaikkea yhdistää kaikkia espoolaisia, ja sen vieminen Pohjois-Espooseen yhdistää koko Espoota, Espoon nuorisovaltuusto perustelee.

Espoo sai Espoon Nellin viime vuonna 50-vuotispäivälahjaksi Espoon modernin taiteen museolta EMMAlta. Teos julkistettiin keväällä 2022 Haukilahdessa.

Espoon Nelli on äidillinen ja ystävällinen koiran ja ihmisen yhdistelmä, jolla on koiranpentu kainalossaan.

Veistos on osa Kerttu Horilan Eläimellisiä ihmisiä ja inhimillisiä eläimiä -sarjaa, jossa ihmisen ja eläimen piirteet yhdistyvät sadunomaisiksi mielikuvitushahmoiksi.

Lue myös: "Nyt halusin tehdä keski-ikäisen ja pyylevän naisen" – Tässä on Espoon uusin julkinen veistos, joka nostaa väkisin hymyn huulelle