Esim. 20.2.2018
Esim. 20.2.2018
14.10.2014 - 18.30
Muut tapahtumat

Esitelmä asteroideista

Kirkkonummen koulukeskuksen auditorio

Asematie Kirkkonummi 02400

Kirkkonummen Komeetan esitelmäsarjassa on vuorossa fil. tri Mikael Granvik, jonka aiheena on lähiasteroidit. Esitelmä pidetään tiistaina 14.10. klo 18.30 Kirkkonummen koulukeskuksen auditoriossa Kirkkonummen rautatieaseman pohjoispuolella Asematien ja Koulupolun risteyksessä. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Lähiasteroidien oletettiin olevan tieteellisesti lähes loppuunkaluttu aihe vielä joitain vuosia sitten. Aivan viime vuosina on kuitenkin julkaistu uusia tutkimuksia, jotka ovat tuoneet lähiasteroidit takaisin tieteellisen mielenkiinnon kohteiksi. Esitelmässä kerrotaan mitä nykyään tiedämme lähiasteroidien alkuperästä, (lyhyestä) elämästä ja tuhoutumisesta, sekä mihin uudelleen herännyt tieteellinen, poliittinen ja kaupallinen kiinnostus niitä kohtaan perustuu.

Filosofian tohtori Mikael Granvik väitteli tähtitieteen alalta Helsingin yliopistossa vuonna 2008. Tämän jälkeen hän vietti kolme vuotta Havaijin yliopiston tähtitieteen instituutissa tutkijatohtorina ja palasi vuonna 2011 Helsingin yliopiston fysiikan laitokselle Suomen Akatemian rahoittamaksi tutkijatohtoriksi. Vuodesta 2014 alkaen Granvik on toiminut yliopistotutkijana Helsingin yliopiston fysiikan laitoksen ja Geodeettisen laitoksen yhteisrahoituksella. Granvikin tutkimus liittyy yleisesti aurinkokunnan pienkappalepopulaatioihin ja tällä hetkellä erityisesti lähiasteroideihin.

Kellonaika: 
18.30-20
Asematie
Kirkkonummen koulukeskuksen auditorio
02400

Asteroidi Eros.

Nasa