Esim. 19.2.2018
Esim. 19.2.2018
25.2.2015 - 17.30 - 20.00
Muut tapahtumat

Matelijailta Kirkkonummen pääkirjastossa

Kirkkonummen pääkirjasto

Kirkkotori 1 Kirkkonummi 02400

Kirkkonummen pääkirjaston Porkkala-salissa on mahdollisuus kuulla erilaisista Suomessa elävistä matelijoista ja niiden elintavoista ke 25.2. klo 17.30–20. Kahden luontokuvaajan, Jarmo Latvan ja Lisse Tarnasen, vetämä matelijailta on osa monivuotista luonnonsuojeluprojektia. Matelijaillassa nähdään kaksi 60 minuutin esitystä. Esitysten välissä on tauko, jonka aikana on kahvitarjoilu.

Eläviä eläimiä tai liikkuvaa kuvaa esityksessä ei ole, sen sijaan paljon kuvia ja mielenkiintoisia tarinoita. Ilta on kiehtova luontoretki, joka tarjoaa paljon tietoa Suomessa elävistä matelijoista. Matelijaillan aikana tutustutaan esimerkiksi viime vuoden keväällä löydettyyn uuteen lajiin, Lounais-Suomen harvinaisuuteen, hietasisiliskoon.

Latva ja Tarnanen ovat tehneet ainoan Suomen matelijoista kertovan tietokirjan Suomen käärmeet ja liskot. Yhdistetyssä kuva- ja tietoteoksessa on muun muassa 30 kuvaa harvoin nähdystä kangaskäärmeestä. Lisäksi siinä esiintyvät kyy, rantakäärme, vaskitsa ja sisilisko. Tilaisuudessa on mahdollisuus hankkia kirja omaksi.

Matelijailta sopii erinomaisen hyvin myös lapsille sekä käärmeitä pelkääville. Tule kuuntelemaan, kyselemään ja oppimaan ajankohtaisesta aiheesta; maaliskuussa voit tehdä kevään ensimmäiset havainnot matelijoista!

Kirkkotori 1
Kirkkonummen pääkirjasto
02400

Lisse Tarnanen