Esim. 21.2.2018
Esim. 21.2.2018
30.9.2015 - 18.00 - 20.00

Elisabeth Rehn och Maria Romantschuk gästar Kyrkslätts huvudbibliotek

Kirkkonummen pääkirjasto

Kirkkotori 1 Kirkkonummi 02400

Intressant diskussion utlovas då Elisabeth Rehn och Maria Romantschuk är gäster på Tematräffen, ons 30.9 kl. 18, i Kyrkslätts huvudbibliotek. Bådas memoarer utkom förra året.

Lillan : Elisabeth Rehns sällsamma liv har skrivits av redaktören Johanna Vesikallio. Rehn är bl.a. känd som sakkunnig inom människorättsfrågor, som presidentkandidat och som Finlands första kvinnliga försvarsminister. Memoarerna tecknar en bild av en modig kvinna och fyrabarnsmor vars liv inte alltid varit en dans på rosor. Memoarerna baserar sig på intervjuer gjorda med vänner och arbetskamrater både här hemma och utomlands. Också Lillans familj minns hur det var när mamma blev nationell och internationell kändis.

Maria Romantschuks memoarer Ei, rouva presidentti har skrivits av Pirjo Houni. I boken berättar Romantschuk om sin tid som Tarja Halonens presschef och om Halonens presidentperiod och de förändringar som Finlands första kvinnliga president införde. Boken Ei, rouva presidentti är en samtida skildring av Tarja Halonens första sju år som landets president. Boken gläntar på dörren till presidentkansliet och ger en inblick i hur det är att höra till presidentens närmsta krets.

Kirkkotori 1
Kirkkonummen pääkirjasto
02400