Matkalla kotimaassa: Muumimaailmassa sadusta tulee hetkeksi totta – Tove Janssonin rakastettujen tarinoiden hahmoja pääsee tapaamaan poikkeuskesänäkin

Tänä kesänä Naantalin Muumimaailmaan myydään vain yhden päivän lippuja tietyille päiville. Liput on ostettava ennakkoon.

Tuttuja hahmoja voi tavata pitkin päivää muun muassa Muumitalon edustalla ja esityksissä. Katri Kastikainen-Kivelä

Katri Kastikainen-Kivelä

Lapsi huutaa Nipsua ja juoksee halaamaan kuin vanhaa tuttua – ja tutustahan onkin kyse. Sadun äärellä on opittu tuntemaan ja tavattu monen monta kertaa.

Muumimaailmassa sekoittuvat satu ja tosi. Pienimmille lapsille sen käsittäminen on mahdotonta, vaikka isommat lapset selvittävät, että satuhahmojen pukujen sisällä on ihmisiä.

Muumitalo on Muumimaailman sydän. Talossa on tutkittavaa ja kivoja yksityiskohtia kolmen kerroksen verran. Siellä ovat myös tarinoista tutut ullakko ja hillokellari. Katri Kastikainen-Kivelä

Muumimaailma tarjoaa tutkittavaa ja koettavaa koko päiväksi.

Sininen Muumitalo on Muumimaailman keskus. Sen edustalla voi tavata Muumiperhettä, ja talon voi tutkia kipuamalla vintille saakka.

Muumitalossa on myös Mamman hillokellari. Saduista tuttuja yksityiskohtia on mukava huomata.

Puhuvat hahmot tuovat Muumimaailmaan eloa ja hauskuuttavat niin lapsia kuin aikuisiakin.

Jännittäviä ovat myös Muumitalon Taikasimpukat, jotka saavat aikaan kummia asioita Muumimaailman taikaranneketta näyttämällä. Muita satukohteita ovat muun muassa Niiskun Keksintöjenpuisto, Nuuskamuikkusen leiri ja Hemulin talo.

Moni pieni vierailija haluaa tavata hellänä ja auttavaisena tiedetyn Muumimamman, joka tunnetaan myös vaapukkahillostaan. Katri Kastikainen-Kivelä

Ohjelma rytmittää päivää Muumimaailmassa. Erilaisia esityksiä on pitkin päivää Pikku Estradilla, Teatteri Emmassa ja Nukketeatterissa. Ohjelmasta pääsee perille nettisivujen, kuulutusten ja mobiilisovelluksen kautta.

Tosin kesäkuussa mobiilisovellus ei ollut toiminnassa, ja teemapuiston infopisteestä kerrottiin, että sovellusta ollaan uusimassa. Mobiilisovelluksen tarkoitus on antaa perustietoja ja rikastaa Muumimaailman elämystä.

Muumimamman keittiössä syntyy herkkuja perheelle ja ystäville. Katri Kastikainen-Kivelä

Korona on vaikuttanut elämään myös Muumimaailmassa. Puisto sai avata ovensa kesäkuun 6. päivä siten, että päivittäinen kävijämäärä on rajattu 200 kävijään.

Lisäksi Muumimaailmaan myydään tänä kesänä vain yhden päivän lippuja tietyille päiville. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki Muumimaailman liput on nyt ostettava ennakkoon.

Käsidesipisteitä ja käsienpesupaikkoja löytyy hyvin, kunhan vain sadun huumassa niitä muistetaan aktiivisesti käyttää.

Positiivista on tietenkin se, että Muumimaailmassa ollaan periaatteessa koko päivä ulkona ja kävijärajoitusten vuoksi eri kohteissa kuljetaan hyvinkin väljästi. Muumitalon portaikoissa ja Pikkuestradin esityksiä katsellessa turvavälit kuitenkin tuntuvat hieman unohtuvan hyvästä ohjeistuksesta huolimatta.

Muutamat myyntipisteet ja elämyskohteet ovat epidemian vuoksi pois käytöstä.

Muumimaailmassa pääsee tervehtimään myös Rouva Vilijonkkaa. Katri Kastikainen-Kivelä

Muumimaailman päätuote on Muumilaakson hahmojen tapaaminen, ja se onnistuu poikkeuskesästä huolimatta. Hahmojen aktiivisuus suorastaan ylittää odotukset.

Vaikka muumit, kuten Muumipappa ja Niiskuneiti, eivät puhu, eleet ja halaukset tekevät ne eläviksi ja helposti lähestyttäviksi suosikkihahmoiksi.

Puhuvat hahmot tuovat Muumimaailmaan eloa ja hauskuuttavat niin lapsia kuin aikuisiakin. Näistä hahmoista erityisesti mainittakoon napakasti kantaa ottava ja järjestystä vaaliva Rouva Vilijonkka sekä pippurinen ja iloinen Pikku Myy.

Maistuisiko räkäsoppa? Kauneutta vihaava noita viettää kesäpäivää mökkinsä edustalla ja kertoo mieluusti elämästään vierailijoille. Katri Kastikainen-Kivelä

Erityismaininnan ansaitsee myös yllättävä, kauneutta inhoava Noita, jolla oli kesäkuisena päivänä aikaa kertoa hurjia juttuja kaikessa rauhassa.

Satupolun varrella metsämökissään asuva vanha eukko kertoo mielellään päivän räkäsopastaan sekä tyttärentyttärensä Aliisan noitakonferenssista tai esittelee lemmikkieläiminään olevia hämähäkkejä, liskoja ja käärmeitä.

Muumipappa on helppo kuvitella kirjoituspöytänsä ääreen. Katri Kastikainen-Kivelä

Hyvä tietää

Osta liput ennakkoon

Muumimaailma sijaitsee Kailon saarella lounaisrannikolla Naantalissa, 16 kilometrin päässä Turusta.

Auton voi pysäköidä maksulliseen Muumiparkkiin. Pysäköinti sisältää kuljetuksen Naantalin rantaan, josta on kävelymatka siltaa pitkin Kailon saarelle.

Muumimaailman sisäänpääsylippu on 30 euroa henkilöltä. Alle 2-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen. Muista ostaa liput ennakkoon.

Tavaroita varten voit vuokrata vetokärryt Muumimaailman infopisteestä.

Eniten vieraita Muumimaailmassa käy heinäkuussa.

Muumimaailmassa on monenlaisia ruokapaikkoja, mutta siellä voi nauttia myös omia eväitä. Ruokailupaikoissa onnistuu vauvanruoan lämmitys mikroaaltouunissa.

WC-tilojen yhteydessä on useita hyvin varusteltuja lastenhoitohuoneita.

Maasto on mäkinen ja osin jyrkkä. Muumitalon ympäristö on suhteellisen helppokulkuinen, ja myös metsäpolut on mahdollista kiertää rattailla tai pyörätuolilla.

Varustaudu sään mukaisesti. Muumimaailmassa ollaan paljon ulkona joka säällä. Ota mukaan myös uimapuku, jos haluat uida rannassa.

Naantali

Paikallisia herkkuja, kierros Kultarannassa

Tänä kesänä Naantalissa on panostettu erityisesti ruokateemaan.

Naantalissa on helppo tehdä esimerkiksi omatoiminen kahvilakierros, jossa pääsee tutustumaan persoonallisiin kahviloihin ja samalla maistelemaan paikallisia herkkuja.

Paikalliset raaka-aineet ovat ravintoloissa hyvin esillä. Elokuussa järjestetään Smaku-tapahtuma, jonka aikana on mahdollisuus kierrellä maistelemassa ravintoloiden ja kahviloiden annoksia edulliseen hintaan. Syyskuussa järjestetään Sadonkorjuujuhlat.

Idyllinen puutalokaupunki on kompaktin kokoinen, ja kaupungin ranta ja upea saaristo ovat oivia lomanviettopaikkoja. Naantali tunnetaan myös kylpylästään.

Perinteisiä matkailuaktiviteetteja ovat kierrokset Kultarannassa ja vanhassa kaupungissa. Kultaranta on presidentin kesäasunto, ja sen kaunis muotopuutarha on suosittu vierailukohde.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut