Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viihde | Helsinkiläinen Antti kävi treffeillä 200 naisen kanssa ja teki listan: näin naiset kirjoittavat netissä ja tätä he oikeasti tarkoittavat

Juttu on julkaistu alun perin 2.4.2018

Kun puhutaan deittailusta, ja varsinkin nettideittailusta, kirjailija Antti Kivimäkeä voi hyvällä omallatunnolla tituleerata kokeneeksi.

Vuosina 2005-2012 mies kertoo käyneensä treffeillä 200 naisen kanssa ja käyneensä läpi tuhansia treffi-ilmoituksia. Intensiivisen tapailun myötä hän alkoi havaita naisten treffi-ilmoituksissa tiettyjä kaavoja.

– En missään nimessä kuitenkaan sano, että naiset olisivat jotenkin stereotyyppisiä. Kuitenkin ihmiset eivät yleensä ole kovin hyviä kuvailemaan itseään ja kuvittelevat kirjoittavansa hirveän omaperäisesti. Tuolloin he päätyvätkin itse asiassa kirjoittamaan aika samalla lailla kuin kaikki muutkin, Kivimäki toteaa.

Kategoriat on esitelty Kivimäen vuonna 2018 julkaistussa esikoisromaanissa Odotusarvoisesti sinun (Atena).

Kivimäen kategoriat ovat:

Miehen tulee olla mies -nainen

ILMOITUS: Haetaan nallekarhua, äijänkörilästä, Wagnerpossua tai miestä, joka on Mies tai MIES.

TOTUU: Suhteet nojaavat siihen, että Mies ja Nainen eivät ymmärrä toisiaan, mikä tekee parisuhdekriisin loogisesti mahdottomaksi. Seksiä saatavilla. Laatu vaihtelee riippuen siitä, koetaanko naisellisuus luvaksi aistikkuuteen vai passiivisuuteen. Yhteinen yö tulkitaan yksipuolisesti sitoumukseksi.

Naiset jotka tietävät mitä haluavat

ILMOITUS: Korostavat tietävänsä, mitä haluavat. Ihannemies listataan ranskalaisilla viivoilla.

TOTUUS: Vaikka täyttäisit kriteerit, nainen ihastuu toisenlaiseen mieheen. Perusteet dadaistisia: mies ääntelee erityisesti tms.

Kotinaiset

ILMOITUS: Hakevat miestä, jonka juoksut on juostu ja joka arvostaa rauhallisia koti-iltoja.

TOTUUS: Koti-iltoja on yhdeksän kymmenestä. Haluavat lapsia, jotta saavat merkityksen elämälleen ja alibin skipata bileet.

Hippi- / hörhönaiset

ILMOITUS: Hörhöys indikoidaan suoraan tai eteerisillä ilmauksilla: "kuljen kukkakedolla, valon prinssin käsipuolessa, kohti sinisiä vuoria".

TOTUUS: Naisen sekavuus ja seksin kiihkeys korreloivat. Hippeys korreloi negatiivisesti, hörhöys positiivisesti kauppatieteilijään lankeamisen kanssa.

Kaikki hyvin -naiset

ILMOITUS:: Kaikki hyvin ilman miestäkin. Harrastuksia, kissa jne. Kuvassa hilpeä ilme.

TOTUUS: Jos elämä on jo hyvin, miksi jätti ilmoituksen? Keskivakavaa masennusta, kaksisuuntaista mielialahäiriötä. Sängyssä potentiaalisia jännittäjiä. Muista liukkari.

Naiset, jotka eivät tiedä, mitä hakevat

ILMOITUS: Eivät tiedä, mitä hakevat tai miksi jättivät ilmoituksen.

TOTUUS: Haluavat suhteen tai seksiä, kuten muutkin, mutta eivät halua vaikuttaa epätoivoisilta. Sama psykopatologia kuin kaikki hyvin -naisilla, mutta matalampi koulutustaso.

Hauskat naiset

ILMOITUS: Valitusta, että miehet eivät pidä hauskoista naisista. Ilmoitus itsessään ei ole hauska.

TOTUUS: Narsistisia ja vuolassanaisia. Eivät ole päässeet sinuiksi oman keskinkertaisuutensa kanssa. Pieni osa oikeasti hauskoja. Pyri treffeille, varmista pakotie. Minäkuvan rempseys indikoi nopeaa valmiutta sänkyyn.

Hörröpörrönaiset

ILMOITUS: Käyttävät sanoja höpsönpöpsö, hörröpörrö, mörökölli, söpöily, höpsötys. Omistavat marsun tai pienen koiran.

TOTUUS: Heikkohermoisia, uuvuttavia höpöttäjiä. Seksiä saatavilla. Laatu vaihtelee. Yhteinen yö tulkitaan yksipuolisesti sitoumukseksi.

Miehessä pitää olla haastetta -naiset

ILMOITUS: Etsivät miestä, jossa on haastetta.

TOTUUS: Nainen on voimakas [lue: hankala] persoona, talloo alleen normaaliegoisen miehen. Usein sitoutumiskammoinen. Saatavilla teknisesti hyvää mutta tunteetonta seksiä. Kohtele naista tylysti, ja hän ihastuu sinuun.

Kolmannessa persoonassa itsestään kertovat naiset

ILMOITUS: Kertovat itsestään kolmannessa persoonassa: tyttö istuu rannalla, katsoo meren kiviä ja miettii, mitä kesä tuo tullessaan…

TOTUUS: Pakkomielteistä itsetarkkailua, käänteistä narsismia: kuvittelevat muiden jatkuvasti miettivän, miksi tuo nainen ei puhu mitään. Parisuhteessa myötäilevät kaksi vuotta. Lopuksi huutavat viikon.

Vertauskuvin itsestään kertovat naiset

ILMOITUS: Kertovat itsestään vertauskuvan tai faabelin kautta: Mistä löytyisi riuska mies, joka jaksaisi kiskoa tämän merenneidon kuivalle maalle?

TOTUUS: Pääsääntöisesti sama psykopatologia kuin kolmannessa persoonassa itsestään kertovilla naisilla. Jakautuu alakategorioihin valitun vertauskuvan suhteen. Esimerkki: Peikkotytöt – Mahdollisuus hyvään seksiin jo ensi treffeillä. Mahdollisesti OK-variaatio nuoremmilla naisilla. Vältä yli 28-vuotiaita naisia, jotka kutsuvat itseään peikkotytöiksi.

Blanco-naiset (kaatoluokka)

ILMOITUS: Informaatio rajoittuu pakolliseen: ikä, horoskooppi jne. Tekstit lyhyitä tai olemattomia. Poikkeuksellisesti pitkäkin ilmoitus voi kuulua blanco-kategoriaan, mikäli teksti ei sisällä tietoa naisesta itsestään. Huomaa kohdassa ihannekumppani ikähaarukka. Jos siis olet isäni ikäinen, en halua kuulla lapsistasi. Luokitus on tositarkoituksella, joten seksiseuran vonkaajat, säästäkää aikaanne, älkää lähettäkö iljettäviä kuvia itsestänne!! Siis huom! EI seksiseuran etsijöille.

TOTUUS: Ilmoituksen takana saattaa olla mielenkiintoinen, mutta kirjoitustaidoton nainen. Informaatio kuitenkin on niin vähäistä, että asiaa ei kannata alkaa selvittää. Valitettavasti suurin osa, nuoremmissa ikäluokissa, jopa 95 prosenttia, ilmoituksista kuuluu tähän kategoriaan. Jos blanco-nainen kirjoittaa sinulle pitkän viestin, arvioi häntä viestin perusteella. Jos saat blanco-naiselta lyhyen viestin, älä reagoi, jollei nainen kiihota olemalla erityisen nuori, vanha, pitkä, lyhyt, laiha, lihava, keskimääräinen jne.

Ota itse selvää -naiset

ILMOITUS: Yhtä vähäinformatiivinen kuin blanco-naisilla, mutta tyhjä sisältö oikeutetaan vaatimalla miestä ottamaan itse selvää tai kysymään lisää.

TOTUUS: Tylsä ja mielikuvitukseton nainen, joka kuvittelee olevansa erityinen. Treffeillä kyselee mitä ajattelet, miksi vastasit juuri minun ilmoitukseeni jne. Huonompi vaihtoehto kuin puhdas blanco-nainen. Jos jaksat kiinnostua ja kysellä, saat seksiä. Laadusta ei takeita.