Salibandyn derbyn siirto ei auttanut – Indians haastaa Oilersin ilman yleisöä

Kauden toinen F-liigan Espoon paikalliskamppailu joudutaan pelaamaan Otahallissa ilman yleisöä. Indians ja Oilers kohtaavat tänään keskiviikkona 17. helmikuuta.

Kuluvan kauden ensimmäinen derby pelattiin tilanteessa, jossa katsomoon sai ottaa rajoitetun määrän yleisöä Tapiolan urheiluhalliin.

Sarjan otteluohjelman mukaan toinen paikalliskamppailu oli määrä pelata joulukuussa. Silloin koronan aiheuttamat rajoitukset olivat tiukentuneet, eikä otteluun olisi saanut ottaa yleisöä.

Tämän vuoksi ottelu siirrettiin pelattavaksi kaksi kuukautta alkuperäistä myöhemmin.

– Kun ottelu siirrettiin, toiveemme luonnollisesti oli se, että helmikuun puolivälin paikkeilla otteluun voisi ottaa katsojia. Mielessämme oli myös se, että Metro-areenalla olisi ollut tilaa pitää etäisyyksiä, Indiansin toiminnanjohtaja Mika Leiponen toteaa.

Indiansin ja Oilersin paikalliskamppailuja on viime vuosina pelattu myös Metro-areenalla.

Hän pitää kaikkien kannalta harmittavana tilanteena sitä, ettei paikalliskamppailussa saa olla katsojia.

– Derbyt ovat juuri niitä otteluja, joita ei haluttaisi pelata ilman yleisöä. Koska runkosarja on jo loppusuoralla, ei ole mahdollisuuksia siirtää tätä ottelua tulevaisuuteen, Leiponen jatkaa.

F-liigassa pelataan kaksinkertainen runkosarja. Westend Indiansilla on keskiviikon ottelun jälkeen runkosarjassa enää kolme tilaisuutta kartuttaa pistepottiaan. Nyt joukkue on seitsemäntenä.

Vieraaksi tulevan Oilersin kausi on sujunut huomattavasti paremmin kuin naapuriseuralla. Joukkue on nyt sarjataulukossa toisena. Oilersilla on edessä keskiviikkona kauden runkosarjan toiseksi viimeinen ottelu.

Runkosarjan viimeiset ottelut pelataan 27. helmikuuta. Pudotuspeleihin selviää runkosarjan kahdeksan parasta joukkuetta.

Indianskin on varmistanut paikkansa pudotuspeleihin.

Viime kaudella Oilers valitsi pleijareiden ensimmäisen kierroksen vastustajakseen Indiansin. Koronan vuoksi kausi päättyi kesken puolivälierien.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut