Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruoka | Tuorepuurosta saa pienellä vaivalla herkullisen aamiaisen, katso reseptit

Tuorepuuroannoksen voi koota illalla purkkiin, ja aamulla jääkaapissa odottaa valmis ateria.

Jääkaapissa valmiina odottava aamiainen pelastaa niin kiireisen arkiaamun kuin uneliaan lomapäivän aloituksen.

Yön aikana jääkaapissa valmistuvat tuorepuurot ovat helppoja tehdä, ja niihin saa vaihtelua kokeilemalla erilaisia makuyhdistelmiä.

Tuorepuuron pohjana on puurohiutaleita ja nestettä – usein maitoa tai kasvijuomaa. Puuroa voi maustaa erilaisilla hedelmillä, marjoilla, kasviksilla ja pähkinöillä. Samettisen rakenteen puuroon saa lisäämällä joukkoon jugurttia.

Puuron voi sekoittaa jääkaappiin joko yhteen suureen astiaan ja annostella aamulla tai laittaa puuron jo valmiiksi tekeytymään tarjoiluastioihin. Tuorepuuro näyttää koristeineen kauniilta esimerkiksi lasipurkkiin koottuna.

Mansikan ja vaniljan makuinen tuorepuuro on pehmeän lempeä aloitus päivälle.

Puuroon voi käyttää joko tuoreita tai pakastettuja marjoja sen mukaan, kumpia on saatavilla.

Trooppisen makumaailman saa käyttämällä puurossa tavallisen maidon sijasta kookosmaitoa ja lisäksi kookosjugurttia. Ananas sopii hyvin makupariksi kookoksen kanssa, ja suutuntumaan saa vaihtelua, kun puuron joukkoon sekoittaa hieman kookoshiutaleita.

Jos aamunsa haluaa aloittaa täyteläisillä mauilla, kannattaa kokeilla maapähkinävoin ja banaanin yhdistelmää. Tämä puuro lähentelee maultaan jo jälkiruokaa.

Makean ystävälle sopii myös porkkanakakkua jäljittelevä tuorepuuro, johon upotetaan porkkanaraastetta, mantelirouhetta ja mausteeksi kanelia. Vaihteluksi tuorepuurossa kannattaa kokeilla myös muita kuin kaurahiutaleita. Esimerkiksi tattarihiutaleet toimivat tuorepuurossa hyvin.

Mansikka-vaniljatuorepuuro

2 annosta

4 dl mansikoita

2 dl maustamatonta jugurttia

1 dl maitoa

2 dl kaurahiutaleita

1 rkl vaniljasokeria

1. Muussaa kaksi desilitraa mansikoita soseeksi.

2. Sekoita kulhossa keskenään jugurtti, maito ja muussatut mansikat.

3. Lisää joukkoon kaurahiutaleet ja vaniljasokeri. Sekoita ja laita jääkaappiin tekeytymään yöksi.

4. Viipaloi päälle 2 dl mansikoita ja tarjoile.

Kookos-ananastuorepuuro

2 annosta

1,5 dl kookosmaitoa

1 dl kookosjugurttia

0,75 dl ananasmehua purkista

2 tl hunajaa

2,5 dl kaurahiutaleita

2 rkl kookoshiutaleita

140 g säilykeananasta paloina

1. Sekoita kulhossa keskenään kookosmaito, kookosjugurtti ja ananasmehu.

2. Lisää joukkoon hunaja, kaurahiutaleet, kookoshiutaleet ja puolet ananaksesta. Sekoita ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.

3. Koristele lopulla ananaksella ja tarjoile.

Maapähkinävoi-banaanituorepuuro

2 annosta

2 dl maitoa

1 dl jugurttia

2 banaania

2 dl kaurahiutaleita

2 rkl maapähkinävoita

2 rkl maapähkinöitä

1. Sekoita keskenään maito ja jugurtti.

2. Muussaa yksi banaani ja sekoita maidon ja jugurtin joukkoon.

3. Lisää kaurahiutaleet ja maapähkinävoi ja sekoita tasaiseksi. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.

4. Viipaloi toinen banaani ja koristele annokset banaanilla ja maapähkinöillä. Tarjoile.

Porkkanakakkutuorepuuro

2 annosta

1 iso porkkana

1 tl kanelia

2 rkl mantelirouhetta

2,5 dl maitoa

1 dl jugurttia

1 rkl hunajaa

2 dl tattarihiutaleita

1 rkl mantelilastuja

1. Raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Sekoita joukkoon kaneli ja mantelirouhe.

2. Lisää maito, jugurtti ja hunaja ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi tattarihiutaleet ja laita jääkaappiin yöksi.

3. Koristele mantelilastuilla ja tarjoile.