Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yleisö äänesti Emil Soravuon vuoden urheilijaksi – voimistelijan tavoitteena Tokion permantokisa

Vuoden 2019 espoolainen urheilija, vuoden joukkue ja esikuva paljastettiin Espoon ensimmäisessä urheilugaalassa.

Ensimmäisen kerran näistä valinnoista järjestettiin yleisöäänestys. Tammikuussa netissä ääniä annettiin lähes 12 000. Kukin äänestäjä pystyi ilmoittamaan kantansa vain yhden kerran.

Vuoden urheilijaa äänestettäessä voittajaksi selvisi telinevoimistelija Emil Soravuo

Espoon Telinetaitureita edustava Soravuo oli yllättynyt valinnastaan, vaikka hänellä on takana menestyksekäs vuosi.

– Kova työ palkitaan. Minulla on treenit kahdeksan kertaa viikossa. Voimistelu on minulle ammatti, Soravuo kertoo.

Hän voitti kesäkuussa permannon Euroopan kisoissa, European Gamesissa.

– Voitin karsinnat eikä kaikki lataus purkautunut siihen. Harvoin karsinnan ykkönen voittaa finaalin. Toisilla oli vaikeammat sarjat kuin minulla, mutta he epäonnistuivat niissä. Minun pääni kesti finaalissa, Soravuo muistelee.

Erityisen tyytyväinen hän on siitä, että hänen henkinen kanttinsa kesti. Hän onnistui tiukassa paikassa tekemään parhaan mahdollisen suorituksensa.

– Se kisa oli minulle potku persuksille. Kisa oli henkinen voitto.

Permantospecialistin vuoteen mahtui myös vastoinkäymisiä. Hän kärsi loukkaantumisesta sekä keväällä että loppuvuodesta.

Keväällä hänen selästään löytyi lieviä välilevyn pullistumia, jotka pakottivat hölläämään harjoittelua ennen Euroopan kisoja. Loppusyksyllä oireili polvi, koska sen patellajänne oli rispaantunut.

– Oikeastaan loka-, marras- ja joulukuu meni kipeää polvea kuntouttaessa. En tehnyt lainkaan lajiharjoittelua vaan pelkkää voimapuolta kuntosalilla ja treenisalilla.

Nyt polvi on paljon parempi. Soravuo vakuuttaa pystyvänsä treenaamaan täysillä.

Hän oli joulukuussa permannon maailmanrankingissa sijalla neljä. Maaliskuussa Soravuo osallistuu kahteen maailmancupin kisaan. Niissä hänellä on mahdollisuus saada paikka permonnolle Tokion olympialaisiin.

– Tavoitteeni on voimistella Tokiossa.

Soravuo sai ensimmäisen kerran opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää tukea kesälajien urheilijoille. Hän sai 10 000 euroa.

– Aikaisemmin näyttöni eivät ole riittäneet tukeen. Tuntuu siltä, että telinevoimistelussa vaaditaan enemmän näyttöjä tukea saadakseen kuin monessa muussa lajissa.

Esikuvaksi sai eniten ääniä tanssija, koreografi ja valmentaja Alex Komulainen

Vuoden joukkueen tunnustuksen sai OVO Team.

Esikuvaksi ja joukkueeksi oli kumpaankin neljä ehdokasta ja urheilijaksi kuusi. Palkintotoimikunta oli valinnut ne seurojen tekemistä ehdokkaista.