Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuoden urheilijaksi Emil Soravuo, esikuvaksi Alex Komulainen ja joukkueeksi OVO Team – yleisöäänestyksessä annettiin lähes 12 000 ääntä

Vuoden 2019 espoolainen urheilija, vuoden joukkue ja esikuva paljastettiin torstaina Espoon ensimmäisessä urheilugaalassa. Ensimmäisen kerran näistä valinnoista järjestettiin yleisöäänestys.

Tammikuussa netissä ääniä annettiin lähes 12 000. Kukin äänestäjä pystyi ilmoittamaan kantansa vain yhden kerran.

Vuoden urheilijaa äänestettäessä voittajaksi selvisi telinevoimistelija Emil Soravuo.

Esikuvaksi sai eniten ääniä tanssija, koreografi ja valmentaja Alex Komulainen

Vuoden joukkueen tunnustuksen sai OVO Team.

Esikuvaksi ja joukkueeksi oli kumpaankin neljä ehdokasta ja urheilijaksi kuusi. Palkintotoimikunta oli valinnut ne seurojen tekemistä ehdokkaista.

Illan aikana palkittiin myös vuoden 2019 nuori urheilija, valmentaja, urheiluteko ja seura. Nämä valinnat teki liikunta- ja nuorisolautakunta.

Nuori urheilija -tunnustuksen sai karting-kuljettaja Axel Saariala

Vuoden valmentajaksi lautakunta oli valinnut Espoon Telinetaitureiden Mati Kirmeksen

Vuoden urheilutekona palkittiin Leppävaarassa alkusyksyllä järjestetty School action day, joka oli yksi Euroopan suurimmista koululaisten liikuntatapahtumista.

Vuoden seuran tunnustuksen sai Espoon Telinetaiturit, joka otti vastuulleen WAU-kerhojen pyörittämisen.

Liikuntapalvelut palkitsi vuoden liikunnallisimman espoolaisen koulun. Tämän tittelin sai Taavinkylän koulu. Lisäksi koulu saa 500 euron kannusterahan, jolla se voi ostaa liikuntavälineitä.

Vuoden menestyjät -palkinnolla muistettiin viittä espoolaista viime vuonna menestynyttä joukkuetta.

OVO Team palkittiin joukkuevoimistelun MM-pronssista ja maailmancupin toisesta sijasta. OVO Junior Teamin meriittinä on viime vuoden MM-kulta.

FC Hongan naisten joukkuetta muistettiin SM-hopean vuoksi ja miesten joukkuetta Veikkausliigan eli SM-pronssin vuoksi.

Jääkiekon puolelta lavalle saivat nousta SM-kultaa voittaneen Blues-nimellä viime kaudella pelanneen joukkueen edustajat. Tällä kaudella joukkue edustaa Kiekko-Espoota.