FC Hongan naisille lisää vastustajia pääkaupunkiseudulta

Viime kaudella pääkaupunkiseudulta korkeimmalla sarjatasolla pelasi kaksi joukkuetta. FC Honka sijoittui sarjassa toiseksi ja HJK ykköseksi. Arkisto/Sirpa Repo

Sirpa Repo

FC Hongalle myönnettiin tällekin vuodelle lisenssi pelata jalkapallossa naisten korkeimmalla sarjatasolla. Kaikki muutkin yhdeksän saivat tällä kertaa lisenssin.

Lisenssimenettelyn tässä vaiheessa tarkasteltiin seurojen taloutta, olosuhteita, urheilullista toimintaa ja oikeudellisia kriteereitä.

Naisten Liigassa pelaa useampi joukkue pääkaupunkiseudulta kuin viime kaudella. Silloin joukkueita oli mukana kaksi mutta nyt niitä on peräti viisi.

Espoosta sarjassa pelaa vain FC Honka, joka sijoittui viime vuonna SM-hopealle.

Helsingistä ovat mukana hallitseva mestari Helsingin Jalkapalloklubi (HJK) ja sarjaan noussut Pallokerho -35 (PK-35).

Vantaalta sarjassa jatkaa Tikkurilan Palloseura (TiPS). Viime kauden Ykkösessä pelannut Pallokerho-35 Vantaa (PK-35 Vantaa) nousi takaisin korkeimmalle sarjatasolle. Viime vuodeksi se ei saanut lisenssiä Naisten Liigaan.

Tämä vuonna joukkueet pelaavat viime kauden tapaan kaksinkertaisen sarjan eli 18 ottelua. Sen jälkeen jakaannutaan kahteen jatkosarjaan. Alkusarjan pisteet jäävät niissä jäävät voimaan.

Yläloppusarjaan pääsee kuusi parasta joukkuetta. Ne kohtaavat toisensa yhden kerran.

Neljä heikointa joukkuetta pelaa keskenään kaksinkertaisen alaloppusarjan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.