Avomeripurjehdus ei enää riitä Xtra Stærkille

Kauden päätöskilpailun Rolex Middle Sea Race lähtöä Maltalla. @sailinglife.ro/ Deea Buzdugan

Sirpa Repo

Pursiseura Xtra Stærk Ocean Racing Societyn toiminta laajenee entisestään. Avomeripurjehdukseen aiemmin pääasiassa keskittynyt seura satsaa nyt tosissaan myös ratapurjehdukseen osallistuen viime vuoden tapaan ainakin kotimaiseen Purjehdusliigaan ja kansanveneen SM-kisoihin.

Täysin uutta on osallistuminen avomerikisoihin muilla veneillä kaksinpurjehdussarjoissa ja kansainväliseen Sailing Champions Leagueen J70-veneillä.

– Olemme täysverinen kilpapurjehdusseura, jonka jäsenet kilpailevat eri venetyypeillä ja erilaisissa kilpailuissa. Meillä on todella hyvä porukka, jolla on kokemusta hyvin erilaisista veneistä. Yhteistä kaikille on halu kehittyä, Arto Linnervuo kertoo.

Hän on Xtra Stærk -veneen omistaja, kippari ja pursiseuran perustaja. Itseään hän sanoo lumipallon alulletyöntäjäksi.

Team Xtra Stærk osallistui ensimmäisen kerran Royal Ocean Racing Clubin (RORC) avomerikilpailujen sarjaan. Venekunta sijoittui IRC I -luokassa neljänneksi.

Sarjassa oli pitkälti toistakymmentä osakisaa, joista tiimi osallistui kuuteen. Kokonaistulokseen laskettiin viiden parhaan osakisan tulokset.

– Kun suhteuttaa kilpailun tason ja osallistujat, tuloksemme oli hieno. Koko kausi oli nousujohteinen. Olimme ensimmäinen suomalainen venekunta, joka tavoitteli systemaattisesti menestystä tässä sarjassa.

Nöykkiöläinen sanoo, että purjehduksista jäi hyvä tutina. He saivat rutkasti uusia kokemuksia.

– Nyt tiedämme, mitä menestyminen vaatii. Lähtötasomme uuteen kauteen on merkittävästi korkeammalla kuin vuosi sitten. Ajankäytöllisesti ei ole mahdollista osallistua täysimittaiseen RORC-sarjaan kahtena peräkkäisenä vuonna.

Sen sijaan he osallistuvat Xtra Stærk -veneellä kolmeen tai neljään Välimeren alueen isoon avomerikilpailuun, jotka kaikki eivät ole RORC:n kilpailuja.

Ensi kesänä seurasta osallistuu useita joukkueita Purjehdusliigaan. Viime kesänä toinen seuran joukkueista sijoittui kolmanneksi. Linnervuo kutsuu sitä isoksi saavutukseksi, koska ennen kilpailuja tiimi ehti harjoitella kisaveneellä vain muutaman kerran.

Liigan kolme parasta joukkuetta pääsevät mukaan Sailing Champions Leagueen kilpailemaan parhaan kansainvälisen pursiseuran tittelistä. Seuran joukkue pääsee siten melko tuoreeltaan hakemaan kansainvälistä kokemusta.

– Purjehdusliigan ratapurjehdus pienemmällä veneellä ja avomeripurjehdus ovat kaksi hyvin erilaista urheilumuotoa. Kokonaisuus kehittyy, kun tehdään monipuolisesti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Yksi kuoli raskaan ajoneuvon ja henkilöauton nokkakolarissa Kirkkonummella – onnettomuuspaikalla kantatie 51:llä käytössä kiertotie
 2. Espooseen aukeaa ensi viikolla uusi koronatestien drive in -kaista – sijoituspaikkana Tapiola
 3. Poliisilta lisätietoa Kirkkonummen kuolonkolarista – kuorma-auto törmäsi ajoneuvoyhdistelmän keulaan kolaroineeseen henkilöautoon
 4. Espoossa todettu 981 koronatartuntaa – viikon aikana 30 uutta tapausta
 5. Leppävaaran uimahallissa ja maauimalassa viikonloppuna olleella henkilöllä todettu koronavirustartunta
 6. Kirkkonummi aloittaa maanantaina kangasmaskien jaon – jokainen hakija saa kolme
 7. Moottoripyöräilijä kuoli Espoossa kolarissa henkilöauton kanssa
 8. Kertakäyttömaskien määrä kasvaa vauhdilla – miten ne pitäisi käytön jälkeen hävittää? Ainakaan yhteen paikkaan niitä ei saa laittaa, varoittaa asiantuntija
 9. Espoolaisen Markuksen, 26, elämäntarina kosketti – saa elämänsä ensimmäisen työpaikan lakutehtaalla ja omistusasunnon
 10. Kauniainen aloitti jo kasvomaskien jakamisen vähävaraisille
 11. Maskisuositus tuli: Espoo pohtii nyt, missä ja milloin kasvomaskeja aletaan jakaa vähävaraisille
 12. Perhejuhlat koronasta huolimatta – mitä jos vierailijat porrastaa eri aikoihin, entä saako kukkia ojentaa? Asiantuntijalääkäri vastaa
 13. Tapiolan kahluualtaan kausi vetelee viimeisiään – allasta aletaan tyhjentää jo maanantaina
 14. Kiekko-Espooseen myös kanadalaisväriä – konkarisentteri on tuttu liigasta ja KHL:stä
 15. Odotettu maskisuositus tuli – HSL toivoo matkustajien käyttävän suojaa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.