Tapiolan urheilupuiston suunnitelmat täsmentyvät – uudelle monitoimihallillekin löydetty paikka

Tapiolan urheilupuiston alustavien suunnitelmien mukaan kaupungin omistamalle alueelle voidaan rakentaa paljon muutakin kuin kansainväliset mitat täyttävä jalkapallostadion.

Stadionille on suunniteltu 6 000 paikkaa. Siitä on jo tehty luonnossuunnitelmia, joiden mukaan katsomot saavat päälleen yhtenäisen katoksen.

Jalkapallostadion on sijoitettu Koivu-Mankkaan tien viereen. Kuitenkin sen ja tien väliin tulisi viisi kerrostaloa, joissa olisi asumista ja palveluja.

Kaava mahdollistaisi uuden monitoimihallin rakentamisen. Tapiolan urheiluhalli, kuten miltei kaikki muutkin nykyiset rakennukset, säilytettäisiin. FC Hongan talo ja pukuhuonerakennukset saisivat väistyä, koska monitoimihalli tulisi niiden kohdalle.

Mailapelihallille on mietitty paikkaa stadionin ja Esport-areenan väliin.

Alueelle on sijoitettu kolme ulkokenttää jalkapallolle, yksi pienempi ulkokenttä, ulkokenttiä mailapeleihin ja ulkoliikuntapaikkoja.

Urheilupuistoon on suunniteltu paikka myös hotellille. Autojen pysäköinti hoituu stadionin alle rakennettavassa parkkihallissa.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on ensi vuoden tammikuun 20. päivään saakka kaupungin nettisivuilla www.espoo.fi/asemakaavoituskohteet

Siihen voi tutustua myös teknisen ja ympäristötoimen asiakaspalvelussa Otaniemessä (Tekniikantie 15) ja Espoon asiointipisteissä.

Asemakaavamuutoksesta pidetään tiedotus- ja keskustelutilaisuus Etelä-Tapiolan lukiossa (Ahertajantie 5) torstaina 9. tammikuuta kello 17.30–19.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut