Espoossa järjestetään ensimmäistä kertaa urheilugaala – kaupunkilaiset pääsevät äänestämään vuoden urheilijaa

Bluesin naisten kausi päättyi kultajuhliin. Arkisto/Sirpa Repo

Sirpa Repo

Espoossa järjestetään ensimmäistä kertaa Urheilugaala helmikuun puolivälin paikkeilla. Se pidetään Dipolissa Otaniemessä.

Perinteisesti Espoon liikunta- ja nuorisolautakunta on valinnut vuosittain palkittavia urheilijoita. Viime vuosien aikana kaikki espoolaiset yksityishenkilöt ja seurat ovat voineet antaa omia ehdotuksiaan palkittavista.

Nyt tilanne muuttuu.

Ensimmäisenä odotetaan seurojen aktiivisuutta. Ne voivat joulukuun 13. päivään asti nimetä ehdokkaita vuoden 2019 urheilijaksi, joukkueeksi ja esikuvaksi. Ehdotuksiin kaivataan luonnollisesti perusteluja.

Palkintotoimikunta valitsee näistä saamistaan ehdokkaista lopulliset ehdokkaat. Niitä jää noin viisi kuhunkin kategoriaan.

– Sen jälkeen järjestetään koko tammikuun kestävä yleisöäänestys, Esportin tapahtumatuottaja Nuppu Böhmig kertoo.

Lautakunnan kontolle jää vielä tukku valintoja. Se valitsee vuoden nuoren urheilijan, urheiluteon, seuran ja valmentajan.

Kaikki valitut ja sen myötä palkittavat kutsutaan gaalaan.

Urheilugaalassa palkitaan myös muita menestyneitä urheilijoita, jotka kaupunki on aiemmin huomioinut muussa tilaisuudessa.

Espoon liikunta- ja nuorisopalveluiden markkinointipäällikkö Jetta Laajarinne kertoo, että tapaa nostaa esiin espoolaisia urheilijoita ja urheilun arvostusta on mietitty jo pari vuotta.

– Idea urheilugaalasta tuli seuroilta. Siitä tehdään seurojen ja kaupungin yhteinen tapahtuma ja espoolaisten näköinen gaala.

Espoon urheilugaalan työryhmässä ja myös palkintotoimikunnassa ovat Böhmingin ja Laajarinteen lisäksi Hexi Arteva (Esport Honka), Emma Terho (Kiekko-Espoo), Mika Leiponen (Westend Indians) ja Anne Eklund (Tapiolan Honka).

Palkintotoimikunta saattaa vielä täydentyä.

Vantaalla on järjestetty oman urheilugaala jo monen vuoden ajan.

Vuoden 2018 urheilijaksi valittiin pikaluistelu-uransa päättänyt Mika Poutala Vuoden joukkue oli naisten ultimatejoukkue Atleticon.

Vuoden urheilutekona palkitaan Ronja Ojan menestys ja rohkeus nostaa esille rahallinen omavastuu parayleisurheilun EM-kilpailuissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.