Korisseurat ehdottavat Espoonlahden urheiluhallin remontin lykkäystä

Espoo Basket Teamin naiset pelaavat Korisliigan kotiottelunsa Espoonlahden urheiluhallissa. Sirpa Repo

Sirpa Repo

Espoolaiset koripalloseurat ovat huolissaan Espoonlahden urheiluhallin peruskorjauksen ajoituksesta. Harvemmin toive on remontin lykkäys, jota kolme koripalloseuraa nyt yhdessä esittävät.

Investointiohjelman mukaan korjaus alkaisi ensi kesänä ja valmistuisi siitä vuoden päästä. Espoo Basket Team (EBT), Tapiolan Honka ja Leppävaaran Pyrintö (LePy) ehdottavat, että hallin peruskorjaus alkaisi vasta myöhemmin.

Espoonlahden urheiluhalli on EBT:n kotihalli.

Seuran toiminnanjohtaja Pipa Böök korostaa, että huonosti ajoitettu remontti vaikuttaisi eniten juuri heihin.

Esimerkiksi seuran naisten edustusjoukkueelta lähtisi treenipaikka. Muutenkin seuran toiminnalta putoaisi monin osin pohja pois.

– Kun jäljelle jäävien hallien ajat jouduttaisiin jakamaan uudelleen, vaikuttaisi se koripalloseurojen lisäksi muihinkin halleja käyttäviin joukkueisiin ja seuroihin, Böök huomauttaa.

Koripalloseurat kokevat, että Espoonlahden hallissa voidaan pelata ja harjoitella siihen saakka, kunnes Matinkylän liikuntahalli valmistuu. Uusi Matinkylän lukio ja liikuntahalli valmistuu investointiohjelman mukaan 2023.

Koripalloseurat painottavat, että uuteen halliin tulee saada puulattia. Lajin sarjamääräyksien vuoksi valtakunnallisia sarjoja ei voida pelata muovipäällysteisillä pinnoilla.Kolmessa espoolaisseurassa pelaa kuluvalla kaudella yhteensä 25 joukkuetta Koripalloliiton valtakunnallisissa sarjoissa.

EBT, Tapiolan Honka ja LePy kuuluvat maamme viiden suurimman koripalloseuran joukkoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronatilanne rauhallinen Espoossa – kuusi uutta tartuntaa
 2. Asunnon osto etänä yleistynyt – korona kiihdytti asuntojen verkko-ostamista pääkaupunkiseudulla
 3. Lämpö toi ryntäyksen ja roskaa – Bodominjärven murhapaikalla on telttailtu ja poltettu nuotiota, vaikka se on kielletty
 4. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 5. Gräsan uurnalehdon kunnostus alkoi – muistoesineet kehotetaan hakemaan perusparannuksen ajaksi pois
 6. Matkustitko näillä laivavuoroilla? Risteilylaivoilla on ollut useita koronan kantajia, varoittaa THL
 7. Bussikuski raivosi ja heitti matkustajia väkivalloin ulos bussista Helsingissä – Vaati isoja korvauksia työsuhteen purusta, mutta joutui itse maksamaan
 8. Tukes selvittää Helsingin kaupunginteatterin räjähdystä – Alalla pelätään, että vastaavia onnettomuuksia voi sattua muuallakin
 9. HSL-sovelluksessa voi maksaa lippuja nyt myös Pivolla
 10. Älä päästä koiraa sinileväiseen veteen – Näin tunnistat hengenvaarallisen myrkytyksen
 11. Juttua päivitetty: Vantaan poliisioperaatio ohi, kohdehenkilö otettu kiinni – Liittyi "hengen ja terveyden suojaamiseen"
 12. Luontoretki tutustuttaa Leppävaaran luontoon ja Hanikan luontopolkuun – ilmoittauduttava yhä ennakkoon
 13. USU: Ruumiinavauksia vähemmän kuin koskaan – Lääkäri: "Tämä on huolestuttava suunta"
 14. Hyvinvointi: Miia Hoisko, 37, omistaa 4 erilaista fillaria – "Yhdellä pyörällä ei pärjää, jos haluaa kehittyä useissa pyöräilylajeissa"
 15. Hyvinvointi: Vea Vainio ja Nella Kaartinen tanssivat metsässä, koska se tekee hyvää keholle ja mielelle – "Puhdistava, rauhoittava kokemus, jossa voi antautua hetkeen"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.