Loppuuko Kanervan pesti Huuhkajissa 2020? – ”Katsotaan sitten, mikä tilanne on”

Sport Content

Suomi on erittäin lähellä paikkaa jalkapallon 2020 EM-kisoihin. Päävalmentaja Markku Kanervan pesti on kuitenkin katkolla EM-kisojen jälkeen. Jatkosopimusta ei ole tehty. Kanervan mukaan asioista keskustellaan sen jälkeen, kun EM-karsinnat päättyvät 18. marraskuuta.

–Ei ole jatkosopimuspaperia pöydällä. Puheenjohtaja Ari Lahden kanssa sovittiin, että palataan asiaan sitten marraskuussa pelien jälkeen ja katsotaan sitten, mikä tilanne on. Nyt on tosiaan niin isot haasteet edessä, Kanerva toteaa.

Kanerva haluaa kyllä jatkaa.

– Kyllähän mä olen erittäin hyvin viihtynyt ja tykännyt tästä hommasta. Ilman muuta halukkuus olisi jatkaa. Onhan tämä ollut kunniatehtävä olla luotsaamassa Huuhkajia. Olen nauttinut joka hetkestä. Ollut opettavaista aikaa itsellekin, hän ilmoittaa.

Suomi erittäin todennäköisesti tulee saavuttamaan historiallisen EM-kisapaikan, johon riittää otteluista Liechtensteinia ja Kreikkaa vastaan kaksi pistettä. Kanervan palvelukset kiinnostaisivat varmasti muuallakin.

Kanervan mukaan sopimustarjouksia ei ole pöydällä.

– Ei vielä ole konkreettista mistään muualta. Varmaan ne ajattelevatkin, että antaa kaverin keskittyä olennaiseen. Katsotaan karsinnat loppuun ensin, hän ilmoittaa. Suomi kohtaa Liechtensteinin Helsingissä 15. marraskuuta. Voitto varmistaisi historiallisen kisapaikan.

Haastattelu: Otto Palojärvi