Lyhyestä valmistautumisesta huolimatta Linnea Ceder onnistui Finlandia Trophyssa

Espoon Jäätaitureiden Linnea Ceder ja muutkin Finlandia Trophyn osallistujat pääsivät harjoittelemaan kisajäällä Metro-areenalla. Rauno Ylönen

Sirpa Repo

Finlandia Trophy Espoon parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Jenni Saarinen Vuosia sitten todellisena lupauksena pidetty Saarinen onnistui kilpailuissa tekemään kaksi hyvä suoritusta.

Hän sijoittui kansainvälisessä kisassa neljänneksi. Hän keräsi lähes 20 pistettä enemmän kuin koskaan aikaiseen.

Vuosi sitten Viveca LIndfors teki vastaavan parannuksen ennätyspisteisiinsä Metro-areenalla.

Saarista enemmän ovat pisteitä kansainvälisessä kisassa keränneet vain Lindfors ja Laura Lepistö.

Espoon jäätaitureiden (EsJt) Lindfors ei osallistunut tämän syksyn Trophyyn. Selkäänsä kuntouttava luistelija aloittaa kisakautensa vasta myöhemmin.

Kun Lindfors ei lähtenyt alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen mukaan kilpailuun, siihen aukesi paikka EsJt:n 17-vuotiaalle Linnea Cederille. Hän pääsi luistelemaan Finlandia Trophyyn ensimmäisen kerran.

Hän oli ehtinyt olla viikon harjoitusjaksolla Chicagossa, kun sai alkuviikosta tiedon edustuspaikasta. Pikaisesta valmistautumisesta huolimatta hän sijoittui kilpailuissa toiseksi parhaaksi suomalaiseksi.

Hän oli seitsemäs. Kaikkiaan naisia kilpaili 21.

– Toivoisin kaikille nuorille luistelijoille mahdollisuutta päästä Finlandia Trophyyn ja saada näin upea kokemus suuren yleisön edessä. Tällainen yleisö auttaa luistelija nauttimaan esiintymisestä, Ceder iloitsi liiton tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.