Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Canoalaiset melovat Suvisaaristossa kunnes meri jäätyy

Espoolaisen Canoan kilpamelojilla oli mainio kausi. Nuorimmat heistä ovat 11-vuotiaita ja varttuneimmat noin viisikymppisiä.

Moniin muihin verrattuna pienellä joukkueella kisaava kaksikielinen melontaseura sijoittui Suomen Cupin pisteissä kolmanneksi. Nuorisomestaruuskisoissakin seura sijoittui kolmanneksi.

Kaikkiaan seuran joukkue osallistui kesän aikana yhdeksään Cupin osakilpailuun. Kisakausi alkoi jo kesäkuun alussa ja viimeiset kilpailut olivat syyskuun lopussa.

Seuran kisajoukkueessa kilpaili säännöllisesti 10 melojaa. He kilpailevat rata- ja maratonmelonnassa.

Canoan joukkueessa kilpailee muun muassa Winqvistin perhe. Simon Winqvist meloi aikoinaan kilpaa ja palasi takaisin kilpailemaan lastensa Emilin ja Veran melontaharrastuksen myötä.

– Vera voitti lähes ylivoimaisesti 14-vuotiaiden tyttöjen Suomen Cupin. 16-vuotiaat Emil Winqvist ja Hillevi Westerback edustivat puolestaan Suomen PM-kisoissa, kertoo seuran hallitukseen kuuluva Nelli Sjöberg

Isä Winqvist voitti kesällä 40-vuotiaiden miesten sarjassa useita SM-kultamitaleita.

– Kasasimme pitkästä aikaa SM-kisoihin naisten ja miesten neliköt. Niistä mitalille ylsivät miehet 5 000 metrillä, iloitsee Sjöberg.

Pronssijoukkueessa meloivat Emil ja Simon Winqvist, Erik Edelmann ja Henrik Miettinen

– Treenit jatkuvat Suvisaaristossa niin pitkää kuin meri jäätyy. Kuntosaliharjoittelua on kaksi kertaa viikossa ja muutaman kerran käymme melomassa Kirkkonummen uimahallissa. Sjöberg esittelee.

Suurin osa vuonna 1932 Helsingissä perustetun seuran jäsenistä on retkimelojia. Espoon Suvisaaristoon seura siirtyi vuonna 1978.