Kaksi espoolaista pääsee kiekkoaateliin – Emma Terho ja Hannu Saintula saavat kunniaa

Hockey Hall of Fame Finlandin joukkoon saadaan tänä vuonna kaksi uutta espoolaista. Jääkiekkoleijoniksi aateloidaan tänään perjantaina Emma Terho ja Hannu Saintula

Terho (o.s. Laaksonen) aateloidaan pelaajana numerolla 25. Saintula aateloidaan valmentajana numerolla 256.

Kumpikin on iloisen yllättynyt saamastaan kunniasta ja arvostuksesta.

– Pääsen hienoon joukkoon, jossa on monta omaa idolia. Erityisen hienoa on, että samaan aikaan aateloidaan pitkän uran tehnyt Hannu Saintula. Hänellä on ollut iso vaikutus myös omaan uraani ja espoolaisen naiskiekon menestykseen, Terho sanoo.

Hän aloitti kiekkoilun Kauniaisten poikajoukkueessa. Tyttöjen ja naisten peleihin siirryttyään hän edusti kotimaassa aina espoolaista seuraa. Terho on moninkertainen Suomen mestari.

Urallaan hän sai kaksi olympiapronssia. Vancouverissa hän oli mitalijoukkueen kapteeni.

Saintula aloitti valmentamisen 18-vuotiaana. Hän kertoo jääkiekon tuoneen hänelle elannon kaudesta 1993–1994 lähtien. Hän on muun muassa ollut päävalmentajana Suomen ja Kiinan naisten maajoukkueissa, valmentanut Bluesissa ja Kiekko-Espoossa.

Lisäksi hän on ollut joukkueenjohtajana nuorten maajoukkueissa ja on edelleen mukana U17-joukkueen toiminnassa. Saintula oli joukkueenjohtaja esimerkiksi vuonna 2016, kun U18-joukkue voitti MM-kultaa espoolaisen JussiAhokkaan komennossa.

– Taidan olla 23 aateloinnin valmentajana saava henkilö. On hienoa saada nimensä samaan joukkoon Jukka Jalosen, Hannu Aravirran ja Hannu Jortikan kanssa.

Terho on Jääkiekkoliiton hallituksen ensimmäinen naisjäsen ja Kansainvälisen Olympiakomitean urheilijajäsen. Hän työskentelee rahoitusalalla.

Kirkkonummen Salamat sai Saintulasta puolipäiväisen toiminnanjohtajan kolmisen vuotta sitten. Seurassa hän ei valmenna.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut