Pesäpallo valtasi kentät Espoossa  – Tenavaleirillä lähes 900 ottelua

Nuoret pesäpalloilijat ovat kokoontuneet kuluvan viikon ajaksi Espooseen. Tenavaleiri päättyy lauantaina.

Valtakunnalliselle leirille ovat kokoontuneet 10–12-vuotiaat tytöt ja pojat.

– Edellisen kerran pääkaupunkiseudulla on järjestetty valtakunnallinen Tenavaleiri vuonna 2005. On hienoa, että saimme tämän järjestettäväksemme vuosien tauon jälkeen, leirin johtaja Emmi Eteläsalo-Holmberg iloitsee.

Espoon Pesis haki Pesäpalloliitolta leirin järjestämistä. Liitto myönsi sen kaksi vuotta sitten.

Kaikkiaan leirille osallistuu yli 1 600 pelaajaa. Heidän lisäkseen tänne on matkannut joukkueiden aikuisia sekä pelaajien perheenjäseniä.

Joukkueita on mukana 112.

– Pesäpallo sekä tyttöjen että poikien laji. Poikajoukkueita on 57 ja tyttöjen joukkueita 56, Eteläsalo–Holmberg kertoo.

Leirillä pelataan kilpa- ja pelisarjassa.

– Tenavaleiri on ikäluokan kauden kohokohta. Siellä kaikkien pitää päästä pelaamaan ja kokemaan mukava leiri onnistumisen elämyksineen. Sen vuoksi on tärkeää, että meillä on kaksi sarjaa.

Eteläsalo-Holmberg vakuuttaa, etteivät pienet sadekuurot ole saaneet himmenemään peli-iloa.

Leirillä pelataan lähes 900 ottelua eri puolilla Espoota. Kenttiä on käytössä 24.

– On hienoa, ettei yhtäkään ottelua tarvitse pelata hiekkakentällä, leirinjohtaja kiittelee kaupungin liikuntapalveluiden suuntaan.

Pesäpallossa perinteeseen kuuluvat itä–länsi ottelut. Ne pelataan huomenna torstaina. Tytöt pelaavat Leppävaarassa ja pojat Espoonlahdessa.

Leiriläiset majoittuvat seitsemällä koululla ja ruokailut ovat kahdella koululla. Leirin johtaja tietää, että Espoon Pesiksen talkooporukalla, joka on saatu hyvin kasaan, riittää tekemistä.

Leirin johtajankin tulee olla tavoitettavissa 24/7. Hän toteaakin, että ei tässä tunteja lasketa.

Pesäpalloileville lapsille ja nuorille on kaikkiaan kolme valtakunnallista leiriä. Naperoleiri on kaikkein nuorimmille. Suurleirille kokoontuvat varttuneimmat nuoret.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut