Leuanvedon ME-mies Joonas Mäkipelto tähtää MM-kultaan

Niittykummun pelastusasemalla juhlittiin kolme vuotta sitten Joonas Mäkipellon leuanvedon suoritusta. Arkisto/Päivi Tuovinen

Sirpa Repo

Espoossa järjestetään tulevan viikonlopun aikana leuanvedon MM-kilpailut. Koskaan aikaisemmin lajissa ei ole kilpailtu näistä mitaleista.

Suomen Leuanveto ry:n puheenjohtaja Sakari Mäntyselkä toivoo, että mitaleista tulee kova kisa ja kilpailusta hyvätasoinen.

– Toivottavasti osa mitaleista matkaa ulkomaille, Mäntyselkä tuumaa.

Suurin osa kilpailijoista on suomalaisia. Suomen lisäksi Crossfit 8000 -salille Kivenlahteen tulee vetäjiä yhdeksästä maasta.

Kaikkiaan kaksi päivää kestäviin kisoihin on ilmoittautunut 81 vetäjää. Heistä 44 on mukana lauantaina 15. kesäkuuta lisäpainoleuanvedossa ja 37 toistoleuanvedossa sunnuntaina.

– Muutama kilpailee molemmissa, Mäntyselkä tietää.

Hän muistuttaa, että leuanveto on dopingvalvonnan alainen laji.

Suomen edustajat on valittu näyttökilpailujen perusteella.

Maatamme edustaa useampi espoolainen. Lisäpainoleuanvedossa alle 90-kiloisten sarjassa mukana on Teemu Ojala Hän saavutti pitkän ajan tavoitteensa 100 kilon ylittämisen SM-kisoissa. 101 kilon lisäpainolla hän teki uudet SE-lukemat.

Niittykummun pelastusaseman palomies Joonas Mäkipelto osallistuu toistoleuanvetoon. ME-suorituksia tehdessään mies on saanut pitää taukoja. Näissä arvokisoissa taukoja ei ole.

Alle 90-kiloisten sarjassa vetävä Mäkipelto on asettanut tavoitteekseen voiton. Sen lisäksi hän haluaa vetää yli 63 leukaa. Se on tähän mennessä kaikki miesten sarjat huomioiden kovin tulos.

Kilpailuja seuraamaan on vapaa pääsy. Crossfit 8000 -sali sijaitsee Kivenlahdessa osoitteessa Ruukintie 3.

Muokattu 14.6.2019 klo 9.05: Lisätty Crossfit 8000 -salin sijainti.

Aiheeseen liittyvää

  1. Ripusta itseesi lisää painoa ja vedä - Tarja ja Jarmo Metsälä haastavat itseään myös lisäpainoleuanvedossa 27.2.2019 13:25
  2. IS: Mäkipelto teki taas uuden leuanvedon ME-tuloksen 4.9.2017 8:20
  3. Yli 1 000 leuanvetoa tunnissa – Vuoden palomiesurheilija paljastettiin Sellossa 13.2.2017 17:41

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut