Mika Poutala, Ronja Oja ja ultimaten Atletico viime vuoden espoolaisvalinnat

Ronja Ojan lajit ovat pituushyppy ja pikajuoksu, Mika Poutalan laji oli pikaluistelu. Sirpa Repo

Sirpa Repo

Uransa pikaluistelijana jo päättänyt Mika Poutala on Espoon liikunta- ja nuorisolautakunnan valinta vuoden 2018 espoolaiseksi urheilijaksi.

Kuurinniityssä perheensä kanssa asuva Poutala voitti viime vuonna EM-kilpailuissa hopeaa 500 metrillä. Tämän lisäksi hän luisteli Suomen miesten joukkueessa, joka sijoittui toiseksi joukkuesprintissä. Samoissa kisoissa hän oli viides tuhannella metrillä.

Pyeongchangin olympialaisissa Poutala oli neljäs paraatimatkallaan 500 metrillä.

Poutala ilmoitti viime keväänä, että hän lopettaa pitkän uransa huippu-urheilijana. Hän täytti kesällä 35 vuotta.

Vuoden urheilutekona palkitaan Ronja Ojan menestys ja rohkeus nostaa esille osavastuu parayleisurheilun EM-kilpailuissa. Sokea Oja voitti kultaa 100 metrillä ja pituudessa pronssia.

Kisojen aikana hän kirjoitti Twitter-tilillään huojennuksestaan, kun oli voittanut ensimmäisen mitalinsa. Hän paljasti, että EM-kisoihin osallistuvat paraurheilijat joutuvat maksamaan kisamatkastaan 900 euron omavastuun, jos he jäävät ilman mitalia.

Vuoden joukkueeksi lautakunta valitsi naisten ultimatejoukkue Atleticon. Se voitti viime vuonna kuudennen kerran peräkkäin Suomen mestaruuden liitokiekossa. Seurajoukkueiden kesken käytävissä MM-kilpailuissa joukkue oli 12.

Liikunta- ja nuorisopalveluiden johtaja Martti Merra kertoo, että heille tuli aika pitkä ja monipuolinen lista ehdotuksia.

– Oli hienoa huomata, että espoolaiset aktivoituivat tekemään laaja-alaisesti ehdotuksia. Luonnollisesti monella ehdotus liittyi omaan seuraan. Kaikki eivät ehdotuksia tehdessään muistaneet, että nyt oli kyse vuoden 2018 asioista.

Vielä ei ole päätetty koska ja millä tavalla valittuja muistetaan. Yksi mahdollisuus on palkita heidät naisten jääkiekon MM-kisojen yhteydessä. Vuoden 2017 valitut palkittiin 500 eurolla ja maljakolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.