Video: Viime vuonna kolari Tänakin kanssa, nyt Mäkinen kehuu vuolaasti – Ruotsissa luvassa lisää Meeken hehkutusta?

Viime talvena Ruotsin ralllissa Kris Meeke kolaroi Ott Tänakin kanssa. Tänä vuonna kaksikko ajaa samassa tallissa. MTV:n uutisvideo

Sport Content

Toyotan kokenut tulokas Kris Meeke keräsi tallipäällikkö Tommi Mäkiseltä pelkkiä kehuja rallin MM-sarjan avanneessa Monte Carlossa. Monten Power Stage -erikoiskokeelta iso kasan tärkeitä pisteitä hyökännyt Meeke aikoo järjestää Mäkiselle lisää ilonaiheita torstaina käynnistyvässä Ruotsin rallissa. Rengasrikoista Montessa kärsinyt Meeke on päässyt nopeasti sinuiksi Toyotan kanssa. Opittavaa toki vielä riittää. Oikoteitä menestykseen ei ole olemassa.

– Monte Carlo oli positiivinen alku, mutta se ei muuta sitä ensisijaista painopistealuetta, eli auton opettelua ja nauttimista sen ajamisesta tämän kauden varsin erilaisissa olosuhteissa, Meeke alleviivaa tallinsa tiedotteessa.

Meeke on vetänyt keskisen Suomen lumiränneissä onnistuneen testijakson Ruotsia varten.

– Minulla oli kolme mahtavaa päivää Suomessa valmistautuessani Ruotsin ralliin. Se oli mukava kokemus autosta ensimmäistä kertaa lumella. Poistuin testeistä erittäin hyvällä fiiliksellä, mutta pitää muistaa, että kisan olosuhteet voivat olla erilaiset lämpötiloista johtuen. Toivottavasti meillä on edessä tasaiset olosuhteet ja ralli, josta kaikki voivat nauttia, Meeke silmäilee Ruotsin suuntaan.

Viime talvena Ruotsin ralllissa Kris Meeke kolaroi Ott Tänakin kanssa. Tänä vuonna kaksikko ajaa samassa tallissa.

Citroenin Sebastien Ogier kauhoi Monte Carlossa voiton ja Power Stagen bonusten myötä mojovat 29 pistettä. Hyundain Thierry Neuvillella on Ruotsiin tultaessa koossa 21 ja Toyotan Ott Tänakilla 17 pistettä.

Tänakin tallikaveri Meeke on mukavasti neljäntenä pistein 13. Toyotan kolmas kuljettaja, Monten päätöspäivänä otteensa hukannut Jari-Matti Latvala on kymmenellä pisteellä sarjassa kuudentena. Hyuandain Sebastien Loeb löytyy Meeken ja Latvalan välistä 12 pistettä plakkarissaan.

Yhdeksänkertainen maailmanmestari Loeb on ajanut Ruotsin MM-rallin viimeksi vuonna 2013. Se näkyi osittain myös testeissä, joissa Loeb latasi rajusti ulos.

Katso Meeken ja Tänäkin viime vuotinen kolari videolta.