Jäähonka hakee innolla paikkaa II-divisioonaan

Espoon Jäähonka perustettiin uudestaan kaksi vuotta sitten. Sirpa Repo

Sirpa Repo

Kaksi vuotta sitten uudestaan perustettu Espoon Jäähonka hakee paikkaa II-divisioonaan ensi kaudelle. Joukkue aloitti uuden tulemisensa III-divisioonan alemmassa 1-lohkossa kaudella 2018–2019.

Jääkiekkoliitto ilmoitti tänä keväänä vähän ennen maaliskuun puoliväliä, että pelit loppuvat koronaviruksen vuoksi siihen paikkaan. Tuolloin Jäähongan kausi oli vielä kesken.

– Olimme voittaneet III-divisioonan 1-lohkon runkosarjan. Sen myötä saimme paikan II-divisioonan lohko 1:n karsinnoista, jotka jäivät kesken, seuran puheenjohtaja Juuso Holtari kertaa.

Nousukarsinnat olivat vasta aivan alkuvaiheessa. Jonkin ajan kuluttua Jääkiekkoliiton liittohallitus teki päätöksen, että niissä sarjoissa, joissa karsinta oli käynnissä, annetaan mahdollisuus hakea paikkaa ylempään sarjaan. Tämä mahdollisuus tarjotaan niille, joilla oli keskeytyshetkellä mahdollisuus sarjanousuun.

Jäähonka kuuluu tuohon joukkoon.

– Sarjanousu oli joukkueen yhteinen tavoite kauteen lähdettäessä. Me koemme, että II-divisioona on Jäähongalle tällä hetkellä urheilullisesti oikea sarjataso, Holtari sanoo.

Hän korostaa, että pelaajat ovat sitä mieltä, että paikkaa tulee hakea. Seura hakee paikkaa, koska se on pelaajien tahto.

– Sitoutuneisuutta Jäähongassa riittää runsaasti. Pelaajiston runko tulee pysymään samana tulevalle kaudelle, mutta etsimme vielä lisävahvistuksia joukkueeseemme, puheenjohtaja kertoo.

Ensimmäisellä kaudellaan Jäähonka voitti III-divisioonan alemman 1-lohkon runkosarjan.

Pudotuspelien voitto toi heille paikan III-divisioonan 1-lohkoon. Sen runkosarjassa joukkue pelasi 22 ottelua. Niistä Jäähonka voitti 16, kolme ottelua päättyi tasapeliin ja kolme tappioon.

Maalieroksi joukkue sai +97.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Vesiskoottereiden meteli häiritsee Suinonsalmessa –"Aina löytyy joku, joka haluaa leikkiä"
 2. Espoossa tulee tällä kerralla hakuun 78 omakotitonttia – viime vuonna saajat arvottiin lähes tuhannen hakijan joukosta
 3. Espoolaisessa päiväkodissa kymmenille korona-altistus – myös kotihoitopalveluja tarjoavan hoivayrityksen työntekijä sairastunut
 4. Espoon terveysasemien puhelinpalvelu yhä ruuhkautunut – takaisinsoittoa voi joutua odottamaan pari vuorokautta
 5. Toisestakin Espoosta löydetystä villikanista todettu tappava tauti – tällä kertaa Niittykummussa
 6. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 7. Sunnuntaina ei nähdä perinteistä autojonoa Upinniemeen – Rannikkoprikaatin valatilaisuutta voi seurata etänä netistä
 8. Kirkkonummella todettu koronatartunta päiväkodissa – lähikontaktit asetettu karanteeniin
 9. Poliisi kaipaa edelleen vihjeitä Kaivohuoneen pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta
 10. Virossa järjestetyssä tilaisuudessa altistui koronavirukselle kymmeniä suomalaisia, joista yli puolet helsinkiläisiä – näillä laivavuoroille he palasivat
 11. Yrityksen autolle on nimettävä käyttövastaava, muistuttaa poliisi – maksut liikennevirheistä kasautuvat omistajille
 12. Koronaviruksen pikatestausasema aukeaa Helsinkiin – tuloksen saa tunneissa
 13. Uuden kaupunkitapahtuman musiikki ja maut herättävät Meritorin eloon Kivenlahdessa – "Tavoitteena leppoisa ja rauhallinen meininki"
 14. "Osassa rakennusta on jopa sortumavaara" – kiistelty ostoskeskus kihisyttää Helsingissä, yrittäjä pelkää "aaveostaria"
 15. Miten onnistuu kimppa-asuminen koronan aikana? Vuokranantajat tekivät listan seikoista, jotka on hyvä ottaa huomioon

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Toisestakin Espoosta löydetystä villikanista todettu tappava tauti – tällä kertaa Niittykummussa
 2. Espoolaisessa päiväkodissa kymmenille korona-altistus – myös kotihoitopalveluja tarjoavan hoivayrityksen työntekijä sairastunut
 3. Espoossa tulee tällä kerralla hakuun 78 omakotitonttia – viime vuonna saajat arvottiin lähes tuhannen hakijan joukosta
 4. HSL suunnittelee Etelä-Espoon bussilinjoihin muutoksia – kaupunkilaisilla pari viikkoa aikaa kertoa mielipiteensä
 5. 83-vuotias kampaajamestari Rauni Lavinkoski on laittanut espoolaisten hiuksia jo 60 vuotta – ”Teen tätä työtä niin kauan kuin käteni toimivat”
 6. Espoo kertoi koronalähteitä – joka neljäs viime viikkojen tartunnoista saatu matkalta
 7. Espoon terveysasemien puhelinpalvelu yhä ruuhkautunut – takaisinsoittoa voi joutua odottamaan pari vuorokautta
 8. Kirkkonummella todettu koronatartunta päiväkodissa – lähikontaktit asetettu karanteeniin
 9. Raidejokerin rakentaminen tuo jälleen isoja liikennejärjestelyjä moneen paikkaan syksyn aikana
 10. Virossa järjestetyssä tilaisuudessa altistui koronavirukselle kymmeniä suomalaisia, joista yli puolet helsinkiläisiä – näillä laivavuoroille he palasivat
 11. Kirstinharju muuttaa muotoaan 2020-luvun kortteliksi – "Meidän historian isoin hanke niin kooltaan, euromäärältään kuin kestoltaankin"
 12. Kuntoportaiden suosio ei laannu – Soukka sai omansa, seuraavatkin jo suunnitteilla, olarilaisille luvassa pettymys
 13. Uuden kaupunkitapahtuman musiikki ja maut herättävät Meritorin eloon Kivenlahdessa – "Tavoitteena leppoisa ja rauhallinen meininki"
 14. "Osassa rakennusta on jopa sortumavaara" – kiistelty ostoskeskus kihisyttää Helsingissä, yrittäjä pelkää "aaveostaria"
 15. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.