Ilman koronaa Oittaan hiihtokausi jatkuisi vielä metsälenkillä

Sirpa Repo

Tänä vuonna Oittaan latujen hoito lopetettiin ennen kuin säät olisivat sitä vaatineet. Syynä tähän oli se, että hiihdosta innostuneet eivät malttaneet pitää ladulla riittävää turvaväliä toisiinsa.

Espoon latumestari Petri Forsman arvioi, että ilman koronavirusta Oittaalla olisi hiihdetty vielä kuluvallakin viikolla. Tämän viikon yöpakkaset olisivat auttaneet latujen pysymistä hiihtokunnossa.

Metsälenkki on aluetyöjohtajan mukaan yhä hyvässä lumessa. Koska sitä ei ole huollettu viikkoon, ei sekään ole enää hiihtokunnossa.

– Nyt ei päästy viiteen hiihtokuukauteen, joka Oittaalla on aika yleinen. On täällä joskus vielä vappunakin hiihdetty, Forsman kertoo.

Oittaan latu avattiin 8. marraskuuta. Latuja ei ole hoidettu 22. maaliskuusta lähtien.

Erikoiseksi hiihtokauden teki se, että luonnonlumesta ei saatu mitään hyötyä laduntekoon. Kaikki oli tykkilunta.

– Levitimme kaiken kasalla olleen tykkilumen ennen viimeistä aukioloviikonloppua.

Espoossa ei säilötä tykkilunta seuraavaa syksyä varten.

– Hukkaprosentti säilölumessa on iso, koska se sulaa kesällä. Tietotaito meillä kyllä olisi säilöä lunta ja Oittaalle tulee asvalttikenttää, Forsman pohtii.

Hän sanoo, että tänä vuonna on ollut niin leudot säät, ettei lunta olisi pystytty tykittämään säästöön.

Forsman kuitenkin tuumii, että loppusyksyllä tykittäminen on tehokkaampi, kätevämpi ja edullisempi tapa tehdä ensilumenlatua Oittaalle kuin käyttää säilöttyä lunta.

– Säilölunta käyttäneille on käynyt niinkin, että urat ovat menneet niin huonoon kuntoon, että ovat joutuneet laittamaan ladut kuukaudeksi kiinni.

Forsman vakuuttaa, että he pystyvät Oittaalla tykittämään riittävästi lunta, kun pakkaset tulevat.

– Oittaa on selkeästi paras paikkaa Espoossa tehdä latua. Täällä on hyvät olosuhteet, pohjat ja ladulla kävelijöitä vähemmän kuin esimerkiksi Leppävaarassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut