Tapiolan Honka voi nousta seuraavalle sarjatasolle

Sirpa Repo

Syksystä kevääseen pelattavat eri lajien sarjat saivat äkkilopun koronaviruksen takia. Liitot lopettivat sarjatoiminnan.

Koripalloliiton aikuisten valtakunnallisissa sarjoissa runkosarjat olivat vielä kesken. Niissä ei jaeta mitaleja mutta liitto on määrittänyt sijoitukset ranking-laskelmien perusteella.

Tapiolan Hongan miehet pelasivat edellisen kauden tapaan I divisioona B:ssä. Joukkue johti sarjaa otteluiden perumishetkellä, kun runkosarjaa oli pelaamatta yksi kierros.

Jo tuolloin oli varmaa, että joukkue voittaisi runkosarjan. Pudotuspeleissä olisi ratkottu toiseksi korkeimmalle sarjatasolle nouseva joukkue.

Liiton tekemän rankinginkin mukaan Tapiolan Honka oli sarjansa ykkönen. Sen myötä Tapiolan Honka voi hakea paikkaa ensi kaudeksi I-divisioona A:han.

– Lähtökohtaisesti haemme paikkaa. Joudumme kuitenkin harkitsemaan asiaa sen mukaan, kuinka paljon korona vaikuttaa toimintaamme, toiminnanjohtaja Anne Eklund toteaa.

Viime keväänä espoolaisjoukkue eteni sarjansa finaaleihin saakka, mutta kärsi siinä vaiheessa tappion. I-divisioona A:n sai myös hakea paikkaa villillä kortilla. Tapiolan Honka haki paikkaa sitä kautta, mutta ei saanut sitä.

Espoon Basket Teamin (EBT) ja Leppävaaran Pyrinnön yhteisjoukkue sijoittui rankingin mukaan I-divisioona B:ssä sijalle 10. Westside-niminen joukkue osallistui sarjaan ensimmäisen kerran. Aiemmin siinä pelasi EBT:n joukkue.

Sarjassa pelasi kaikkiaan 12 joukkuetta.

Naisten Korisliigassa runkosarjaa oli jäljellä kaksi kierrosta siinä vaiheessa, kun ottelut peruttiin.

Tapiolan Honka sijoittui rankingin mukaan sarjassa neljänneksi ja Espoon Basket Team kuudenneksi. Sarjaan osallistui 10 joukkuetta.

Kummallakin seuralla oli kakkosjoukkue, joka osallistui I-divisioonaan. Tällä tasolla runkosarja ehdittiin pelata loppuun.

EBT:n kauden sijoitukseksi on kirjattu toinen sija ja Tapiolan Hongalle sija viisi. Divarissa pelasi 10 joukkuetta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut