Viimeisetkin hallien jäät sulatetaan – Matinkylän jääurheilukeskuksen rakennustyöt vielä aikataulussa

Sirpa Repo

Espoon Jääurheilun Tuen kolmen harjoitushallin jäät sulatettiin jo viime viikolla. Leppävaaran Warrior-areenan jää jätettiin vielä tuolloin odottamaan koronvirusepidemian tilanteen kehittymistä.

– Olemme tänään päättäneet, että Leppävaarankin jäät sulatetaan. Kun jääharjoittelu voi taas alkaa, me saamme sen viikossa käyttökuntoon, toiminnanjohtaja Jari Nyberg selvittää.

Hän toivoo, että vakiovuorojen alkaessa elokuun puolessa välissä, jäähallit voivat olla käytössä normaalisti.

– Tarvittaessa Leppävaara ja Matinkylä voitaisiin avata jo aikaisemminkin.

Espoo Metro Areenan toimitusjohtaja Katariina Järveläinen kertoo, että tiistaina tehtiin päätös Metro-areenan ja Tapiolan harjoitushallin jäiden sulattamisesta.

– Koska kysyntää ei ole, ei jäitä ole järkeä ylläpitää kunnossa. Se on kustannuskysymyskin, koska ne vievät paljon energiaa, Järveläinen toteaa.

– Kun jäälle on kysyntää, nostamme sen ensin harjoitushallissa. Metro-areenallahan ei perinteisesti ole ollut kesäjäitä.

Kesäleirejä on pidetty Leppävaarassa ja Tapiolan harjoitushallissa.

Nybergin mukaan Tuen halleissa tehdään nyt mahdollisuuksien mukaan huoltotöitä.

Esimerkiksi Laaksolahden harjoitushalliin on tulossa ensi kaudeksi uusi kaukalo. Siellä tehdään ennen kauden alkua lisäksi ilmastointiin liittyviä parannuksia. Myös Matinkylän harjoitushallissa käynnistetään huoltotöitä.

– Suurempia parannuksia Laaksolahdessa ei kannata tehdä ennen kuin olemme saaneet kaupungin kanssa sovittua vuokrasopimuksen jatkamisesta 10 vuodella.

Nyt vuokra-aikaa on jäljellä reilut kaksi vuotta.

Tähän asti Matinkylän jääurheilukeskuksen pohja- ja perustustyöt ovat edenneet aikataulussa.

– Niiden pitäisi valmistua niin, että toukokuussa päästäisiin tekemään elementtiasennuksia. Toivottavasti työt etenevät jatkossakin aikataulussa, Nyberg sanoo.

Jääurheilukeskuksen pitäisi valmistua kesällä 2021.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut