Emil Soravuolla ja Oskar Kirmeksellä alavireiset kisat Bakussa

Sirpa Repo

Espoon Telinetaitureiden Emil Soravuo ja Oskar Kirmes eivät onnistuneet telinevoimistelun maailmancupissa Bakussa.

Erityisesti Soravuolle kisa oli tärkeä, koska menestys maaliskuun kahdessa maailmancupin osakilpailussa voisi tuoda paikan Tokion olympialaisiin.

Soravuon permantosarjaa oli vaikeutettu mutta suoritus ei mennyt läheskään nappiin karsinnassa. Hän jäi karsinassa sijalle 31 eikä yltänyt finaaliin, kun osallistujia oli 38.

– Sainpahan ainakin kokeiltua uutta sarjaa, mutta pettymys on tietysti kova. Nyt on mieli maassa, Soravuo kommentoi tiedotteessa.

Hänen piti jatkaa matkaa tällä viikolla Dohassa järjestettävään maailmancupin osakilpailuun. Kilpailu on kuitenkin siirretty koronaviruksen takia kesäkuulle, joten voimistelija palasi pikavauhtia takaisin kotimaahan ja harjoittelemaan kotisalilleen.

Seuraava ja viimeinen olympiakarsintamahdollisuus Soravuolla ja muilla permantospesialisteilla on Dohassa. Tämän hetkisten tietojen mukaan siellä voimistellaan 3.–6. kesäkuuta.

Kirmeskin palasi heti karsintojen jälkeen Espooseen, koska hän ei yltänyt finaaleihin. Hän lähti Bakuun hakeakseen tuntumaa EM-kisapaikkaan ja sen telineisiin.

Bakussa pitäisi järjestää telinevoimistelun EM-kilpailut toukokuussa. Se on Kirmeksen kaltaisille kuusiottelijoille viimeinen mahdollisuus hankkia paikka olympialaisiin.

Tokion olympialaiset on määrä järjestää 24. heinäkuuta lähtien.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut