Joukkuevoimistelun kansainvälinen kisakausi käyntiin – Olarin Voimistelijat mukana kahdella joukkueella

Sirpa Repo

Joukkuevoimistelun kansainvälinen kisakausi pääsee vauhtiin maailmancupin ensimmäisellä osakilpailulla ensi viikolla. Samassa yhteydessä Myyrmäessä Energia-areenalla kilpaillaan juniorien vastaava kilpailu, joka kulkee nimellä Challenge Cup.

Aikuisten sarjaan osallistuu 27 joukkuetta 13 eri maasta. Nuorten sarjassa on mukana 19 joukkuetta yhdeksästä maasta.

Kummassakin sarjassa Suomella on neljä edustajaa. Ne on valittu karsintakilpailun perusteella.

Karsinnassa Olarin Voimistelijoiden (OVO) OVO Team ja OVO Junior Team esittivät ensimmäisen kerran uudet ohjelmansa. Nuoret voittivat sarjansa karsinnan ja naiset olivat kakkosia, joten kumpikin sai paikan alkukauden kansainväliseen kisaan.

Nämä sijoitukset toivat kummallekin paikan myös kauden toisiin huhtikuun puolivälissä Kazakstanissa järjestettäviin kilpailuihin.

– Aloitimme uusien ohjelmien tekemisen loppukesällä. Syksyn ajan harjoittelimme päättymässä olleen kauden ohjelmia ja uusia tämän vuoden ohjelmia, kertoo molempien joukkueiden päävalmentaja Anneli Laine-Näätänen

Joulukuusta lähtien joukkueet ovat treenanneet vain tämän kauden ohjelmiaan.

Koska MM-kilpailut ovat vasta marraskuussa, on kansainvälisen avauskisan merkitys pienempi kuin aiempina vuosina. Ennen MM-kisat ovat olleet toukokuun lopulla tai kesäkuun alussa, jolloin maailmancupin avauksesta on ollut lyhyempi aika arvokisoihin.

– MM-kisat ovat vuoden päätähtäin. On kuitenkin hienoa päästä tekemään ohjelmat Suomessa, Laine-Näätänen muistuttaa.

Hän sanoo, että OVO Teamilla on kisojen vaikein ohjelma.

Espoolaisväriä on kahdessa muussakin joukkueessa.

Naisten sarjassa on Vantaalla mukana myös Gloria, joka on neljän voimisteluseuran yhteisjoukkue. Yksi näistä seuroista on Tapiolan Voimistelijat.

Tapiola Gloria Elise, joka on kolmen seuran yhteisjoukkue, osallistuu juniorien kilpailuun. Tapiolan Voimistelijat on yksi yhteisjoukkueen seuroista.

Tapahtuma alkaa jo torstaina 12. maaliskuuta lasten ja nuorten kansainvälisellä Yvette Trophy -joukkuevoimistelukilpailulla.

Lauantaina ovat avajaiset ja maailmancupin ja Challenge Cupin alkukilpailut kello 16.30 lähtien. Finaalit alkavat sunnuntaina kello 12.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut