FC Espoo otti elektronisen urheilun siipiensä suojaan

URHEILU Espoolaiskaksikko treenaa elektronista urheilua joukkueensa kanssa viisi tuntia päivässä.

FC Espoo on perustanut elektronisen urheilun joukkueen. Seuran kehityspäällikkö Riku Heinonen arvelee, ettei muilla espoolaisilla jalkapalloseuroilla ole vielä vastaavaa joukkuetta.

– Elektronisen urheilun suosio kasvaa koko ajan. Seuramme haluaa olla mukana tässä kehityksessä ja eturintamassa. Lähdimme nyt mukaan yhdellä joukkueella, Heinonen selvittää.

Hän kokee, että elektroninen urheilu etsii vielä paikkaansa urheilun kentässä.

– Miten perinteiset urheiluseurat ja elektroninen urheilu voivat olla yhteydessä ja lähentyä toisiaan? Nyt etsitään tulevaisuuden toimintamalleja, pohtii FC Espoon miesten edustusjoukkueessa jalkapalloa pelaava Heinonen.

FC Espoon joukkueen nimi on FC Espoo. Se ei ole vielä päätynyt seuran nettisivuille luetteloon, jossa esitellään 21 jalkapallojoukkuetta.

Seuran uuden joukkueen pykääminen alkoi viime lokakuussa.

– Seurassa tiedettiin, että olen pelannut videopelejä. Sieltä kysyttiin haluaisinko lähteä kasaamaan joukkuetta. Tein kyselyn seuran kotisivuille ja jaoin sitä Facebookin peliryhmiin, Daniel Luusua kertaa.

Kyselyyn vastasi noin 40 pelaajaa, jotka olivat kiinnostuneita pääsemään joukkueeseen. Peliksi valikoitui PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG).

Seuraavaksi Luusua pelasi noin 20 pelaajan kanssa. Hän valikoi sieltä ne, joilla oli eniten taitoa ja kokemusta valitusta pelistä.

– Valintaan vaikutti myös se, miten meillä synkkasi.

Joukkueen kuudesta pelaajasta vain Aaro Kutvola on Luusuan ohella espoolainen. Yksi pelaajista asuu Oulussa ja kolme on Kalajoelta. Vain yksi porukasta on täysi-ikäinen. Yhtään naispuolista ei joukkueessa ole.

– Kun on osa jotain organisaatiota, koko skene ottaa joukkueen vastaan tosissaan, Kutvola sanoo.

Hänelle ja Luusualle elektroninen urheilu on tosi iso osa elämää. Sen lisäksi kumpikin opiskelee Omniassa toista vuotta.

Pelaaminen on enemmän kuin harrastus, koska he harjoittelevat yleensä viisi tuntia päivässä kuutena tai seitsemänä päivänä viikossa.

– Kehittyminen vaatii tosi paljon treeniä. Tälle on omistauduttava, jotta jaksaa treenata, nuorukaiset selvittävät.

Yleensä he nauttivat pelaamisesta ja sanovat sen olevan hauskaa. Jos pelit eivät suju, laskee motivaatio.

Joukkue on pelannut yhdessä muutaman kuukauden.

– Meillä on mennyt erittäin hyvin. En olisi uskonut, että pärjäisimme näin hyvin. Olemme päässeet pelaamaan maailman isoimpaan liigaan. Sitä voi jalkapallossa verrata siihen, että olisimme Mestarien liigassa, Luusua valottaa.

– Meillä on hyvät yksilöt ja tiimityömme toimii. Aina pelien jälkeen käymme läpi, mitä teimme oikein ja mikä meni väärin. Meillä ei ole valmentajaa vaan valmennamme itse itseämme ja toisiamme.

Espoolaispelaajien mukaan koko tiimin tavoitteena on ammattilaisuus.

Elektroninen urheilu

Tietotekniikkaa hyödyntävää kilpaurheilua.

Harrastetaan joukkueina ja yksilöinä.

Yleensä pelit ovat tietokoneella tai konsolilla toimivia viihdepelejä, jotka jakautuvat useampaan alalajiin.

Lajille perustettu Suomen elektronisen urheilun liitto (SEUL).

Hyväksyttiin viime kesänä puolustusvoimien urheilukoulun lajiksi.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut