Espooseen perustettu kartingin erikoisseura

Nuori kuski on pian valmiina starttiin Omnian ja Espoo Kartingin tiedotustilaisuudesssa. *

Sirpa Repo

Viime syksynä perustettu Espoo Karting (EK) on vasta aloittelemassa toimintaansa.

Yhdistys on jo kuitenkin ehtinyt tehdä Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian kanssa sopimuksen yhteistyöstä. Sen tavoitteena on moottoriurheilun edistäminen lasten ja nuorten parissa ja alan opiskelijoiden opintojen edesauttaminen.

Yhdistyksen puheenjohtaja Markus Ulan kertoo, että nyt ovat hakusessa jäsenet uuteen yhdistykseen. Se tulee hakemaan Autourheilun kansallisen lajiliiton AKK:n jäsenyyttä.

Espoon kaksi autourheiluseuraa yhdistyivät vuonna 2014 Espoo Motorsport Clubiksi (EMSC). Karting on yksi osa sen toimintaa.

Ulan sanoo EMSC:n toimivan hyvin pitkälti rallin ehdoilla. Sen vuoksi Espooseen tarvitaan hänen mukaansa vain kartingiin keskittyvä seura, jotta lapset ja nuoret voivat harrastaa lajia.

– Omnian opiskelijat rakentavat seuramme käyttöön sähkökartingautoja, joista ei lähde isoa ääntä. Niitä tulee kaikkiaan 20. Meidän tehtävämme on hankki niihin sponsorit, Ulan esittelee toimintaa.

– Nuoret tekevät autoja nuorille. Sähkökartingautot ovat aika uutta, joten niissä riittää kehitettävää.

Ajatus on, että osa autojen kuskeista valittaisiin sosiaalisin perustein. Sillä tavalla halutaan mahdollistaa ajamisesta innostuneiden mahdollisuuksia harrastaa perheen taloudellisesta tilanteesta riippumatta.

Ulan muistuttaa, että karting sopii sekä tytöille että pojille. Ikähaitarin hän sijoittaa noin 3–15-vuoden välille.

– Pääpaikkamme on Bembölen karting-rata, jossa EMSC on vuokralla. Toimimme varmasti myös muualla ja järjestämme nuorille kuskeille tapahtumia, joissa tehdään muutakin kuin ajetaan kartingia.

Yhteistyöhön Omnian kanssa kuuluu myös kilpailutapahtumien järjestäminen.

Omniassa käynnistyy lisäksi ensi syksynä moottoriurheilupolku. Polulla aletaan kouluttaa moottoriurheilun ammattilaisia AKK:n kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.