NHL:n suomalaishyökkääjää suolataan nyt rajusti – kausi pahasti penkin alle

Sport Content

Philadelphia Flyersin NHL-hyökkääjä Jori Lehterä on joutunut myrskyn silmään. Hänen laskutrendinsä jatkuu, eikä sitä sulateta median ja fanien keskuudessa.

Uusi kritiikkiryöppy käynnistyi tiistaina. Urheilumediajätti ESPN:n suosittu toimittaja Greg ”Puck Daddy” Wyshynski mainitsi Lehterän artikkelissaan kahteenkin otteeseen. Hän viittasi pelaajakauppaan, jossa Lehterä matkasi St Louis Bluesista Flyersiin, ja toiseen suuntaan siirtyi Brayden Schenn.

– Lehterä on nyt 41 pistettä Schenniä perässä, joten on Flyersin onni, että se sai kaupassa myös varausvuoroja, Wyshynski kirjoitti.

Ensimmäisellä Flyers-kaudellaan Lehterä on pelannut 26 ottelua, ja maalitili näyttää nollaa Syöttöpisteitä on plakkarissa kolme. Schennin lukemat ovat 47 ottelua, 17 maalia, 27 syöttöä ja 44 tehopistettä.

Tiistaina Flyers hävisi New York Rangersille vieraissa 1–5. Ottelun jälkeen Madison Square Gardenissa Lehterä ei halunnut kommentoida tilannettaan.

Somekansa sen sijaan ei säästellyt kommenteissaan. Esimerkiksi Twitterissä Wyshynskin artikkelia seurasi valtava määrä Lehterä-aiheisia kannanottoja, kaikki negatiivisia. The Athletic -julkaisun tilastonikkari Alexander Appleyard laskeskeli, että Lehterä on pelannut kaudella noin 24 minuuttia ylivoimaa. Kyseisenä yv-aikana Flyersin verkko on heilunut useammin kuin vastustajan.

Paremmuus jääkiekossa ratkaistaan kuitenkin kentällä eikä mediassa tai somessa. Lehterän esitys New Yorkissa ei ollutkaan hassumpi. Hän pelasi Flyersin nelosketjussa kavereinaan Taylor Leier ja Scott Laughton. Vitja vei usein pelin Rangersin päätyyn ja oli kahdesti lähellä maalintekoakin.

Lehterä, 30, siirtyi NHL:ään verrattain kokeneena, 26-vuotiaana. Ura alkoi erittäin lupaavasti St Louis Bluesissa, mutta käyrä on sen jälkeen näyttänyt vääjäämättömästi väärään suuntaan. Ainakin toistaiseksi hän nautti Flyersin valmennusjohdon luottamusta, joten eväät kurssin kääntämiseksi ovat olemassa.

Pasi Tuominen, New York

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.