Elektroninen urheilu löysi tiensä Omniaan – turnauksesta tehdään perinne

Tietokonepelaaminen on saanut jalansijaa myös Omniassa. Leppävaaran turnauksessa pelinä oli League of Legends. Sirpa Repo

Sirpa Repo

Joukko Leppävaaran Omnian opettajia hymyilee leveästi. Koulussa järjestettiin ennen joululomaa elektronisen urheilun turnaus, jonka finaalissa olivat vastakkain Omnian omat joukkueet.

Psykologian ja etiikan opettaja Simo Suomalainen sekä liikunnan ja terveystieteen opettaja Pia Hutri arvelevat, että turnaus on ensimmäinen laatuaan espoolaisissa kouluissa. Tavoitteena on, että turnaus järjestetään myös tulevina vuosina.

– Omnia, Prakticum ja Salon seudun koulutuskuntayhtymä (SSKKY) saivat rahaa opetushallitukselta tähän yhteiseen elektronisen urheilun hankkeeseen. Turnaus, johon osallistui joukkueita kaikilta kolmelta, on osa tätä pilottia, selvittää asian projektipäällikkö Kai Martiskainen

Kun Omniassa esiteltiin syksyllä e-sports -linjaa, mukana oli myös tyttöjä. Heistä kukaan ei kuitenkaan päättänyt osallistua nyt ensimmäistä kertaa toteutettavaan hankkeeseen.

Hutri on tyytyväinen, koska kilpapelaamisesta innostuneille on tullut tunti lisää liikuntaa viikossa muihin oppilaisiin verrattuna.

– Meillä on ollut muun muassa lajikokeiluja ja kuntotestausta. Terveystiedossa he ovat saaneet oppia ravitsemuksesta, unesta ja yleensäkin terveistä elämäntavoista. Viesti on ollut se, että kun syöt hyvin, nukut riittävästi ja kuntosi on parempi, myös pelaat paremmin, Hutri kertaa.

Hänen mukaansa neuvot ja ohjeet menevät paremmin perille, kun ne saa liitettyä oppilaita kiinnostavaan muuhun tekemiseen.

Omnian turnauksessa pelattiin viiden hengen joukkueilla. Turnauksen pelinä oli League of Legends (LOL).

Janne Piipolla, joka on opettanut pelaajille ryhmädynamiikkaa, on kova tavoite. Hän haluaisi, että oppilaista voisi tulla e-sportsin ammattilaisia.

SSKKY:n kapteeni Markus Vainio joutui toteamaan, että turnauksessa oli hyvä taso. Heillä pelit olisivat voineet mennä paremminkin. Finaaliin joukkueella ei ollut asiaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.