Ikävä päivä historiassa: Schumacherin onnettomuudesta tasan neljä vuotta

Sport Content

29. joulukuuta on synkkä päivämäärä monelle F1-sarjan fanille. Tänä päivänä tasan neljä vuotta sitten F1-legenda Michael Schumacher joutui Ranskan alpeilla lasketteluonnetomuuteen, mikä oli lähellä viedä hänen henkensä. Schumacher oli joulukuun 29. päivänä 2013 laskettelemassa yhdessä poikansa Mickin kanssa.

Schumacher kaatui ja löi päänsä kiveen, mistä seurasi vakavia vammoja. F1-legenda kuljetettiin helikopterilla sairaalaan, mistä hän myöhemmin pääsi kotihoitoon.

Schumacher on yhä tänäkin päivänä kotihoidossa ja hänen tilastaan on saatu vuosien varrella hyvin niukasti tietoa. Huhut ovat kertoneet milloin mitäkin. Schumacherin edustajat ovat haastaneet vuosien varrella väärää tietoa levittäneitä medioita jopa oikeuteen asti.

Moni on kritisoinut niukkaa tiedotuslinjaa juuri tästä syystä. Kun varmaa tietoa ei ole, niin huhut lähtevät paremmin liikkeelle.

Virallista tietoa Schumacherin todellisesta terveydentilasta ei ole vielä tälläkään hetkellä. Hänestä tiedetään vain se, että hän on edelleen kotihoidossa. Huhujen mukaan Michael pystyy kommunikoimaan edes jollain tapaa perheensä kanssa, mutta tätäkään tietoa ei ole vahvistettu.

Michael Schumacher voitti huimalla F1-urallaan seitsemän maailmanmestaruutta. Yksikään toinen kuljettaja ei ole kyennyt samaan sarjan historiassa.

Teksti: Ville Hirvonen (@hirvonenville)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Espoossa varmistui yhdeksän uutta tartuntaa – Kaupunki korjasi aiempaa lausuntoaan: Hoivakodissa ei olekaan koronaa
 2. Sijoitusyksiö Espoossa antaa huonomman vuokratuoton kuin Vantaalla – Ratojen varteen keskittyvä kasvu "voi vaikeuttaa syrjempänä raiteista sijaitsevien asuntojen vuokrausta"
 3. Kivenlahden uimarannalla ulosteen aiheuttamaa saastumista – uimista vältettävä toistaiseksi
 4. HSL on varautunut maskien käyttöön mutta odottaa virallisia ohjeita – "Onko se pakko vai suositus ja koskeeko se yleisesti joukkoliikennettä vai vain ruuhka-aikoja"
 5. Poliisi: Häiriökäyttäytyminen lisääntynyt Espoossa, henkirikosten ja niiden yritysten määrä kasvanut Länsi-Uudellamaalla
 6. Lapsen varastettu pyörä löytyi netin myyntipalstalta – sopi kaupat Leppävaaraan ja pyysi poliisit paikalle
 7. Espoon kaupungintalon purkaminen ei ala loppukesästä – taloa koskeva valituskierre jatkuu
 8. Tuusulan asuntomessut: Tapettia ikivanhalla tavalla – Japanista kotoisin oleva vesiliukoinen kangastapetti on akustinen
 9. Shaker-lehti: Räppäri Setä Koponen vetämään olutbisnestä – "Tavoitteena on, että Olarista puhuttaessa tulisi ensimmäisenä mieleen panimo"
 10. Karmaiseva ääni ravisteli ihmiset hereille viime yönä Pasilassa: "Mistä p**keleestä se on peräisin?" – näin kauan piina vielä jatkuu
 11. Hänninen 5.8.
 12. Kirkkonummi-päivät järjestetään koronasta huolimatta – torialueelle opastetut kulkuväylät
 13. Lattiahalkeamien vuoksi kaksi kuukautta suljettuna ollut länsimetron asema avautuu torstaina
 14. Kuntoportaiden suosio ei laannu – Soukka sai omansa, seuraavatkin jo suunnitteilla, olarilaisille luvassa pettymys
 15. Nettivihaa vastaan voi nyt ottaa vakuutuksen – yläkoululaisille ilmaiseksi

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.