Indians juhlii 25 vuottaan derbyillä - voitoista taistellaan viimeiseen asti

URHEILU Miesten edustusjoukkueen kapteeni Valtteri Kainulainen sanoo, että sielu jää paikallispelissä kentälle.

Indiansin miesten edustusjoukkueen Valtteri Kainulainen oli nostamassa joukkuetta Salibandyliigaan ja A-nuoria SM-Sarjaan. Joni Winsten

Sirpa Repo

Miesten Salibandyliigassa on päästy jo neljällä kaudella nauttimaan paikallisotteluista. Pudotuspeleissä Indians ja Oilers eivät ole vielä olleet vastakkain kertaakaan.

Lauantaina 16. joulukuuta pelattava ottelu on nimetty Westend Indiansin juhlaotteluksi. Joulukuun 13. päivä tulee kuluneeksi 25 vuotta seuran perustamisesta. Miesten edustusjoukkueen kapteeni Valtteri Kainulainen on reilut kaksi kuukautta seuraa vanhempi.

Joukkueen pelipaidassa lukee seuran perustamisvuosi. Kainulainen naureskeleekin, että eivät kaikki ole saaneet pelipaitaan syntymävuottaan.

Tapahtumasta tehdään tavallista derbyä suurempi. Ottelu pelataan Otahallin sijaan Metro-areenalla. Ennen miesten peliä on tiedossa A-poikien SM-sarjan paikallisvääntö.

– On makea asia, että kaksi Salibandyliigan seuraa pystyy kohtaamaan paikallispelissä Espoossa, Indiansin heimopäällikkö eli toiminnanjohtaja Mika Leiponen iloitsee.

Kainulainenkin odottaa innolla paikalliskohtaamista.

– Tosi siistiä, kun katsomossa on paljon kavereita ja lähipiiriä. Ensi lauantaina pelataan tuttuja ja kavereita vastaan. On tavallista makeampaa pelata isossa hallissa. Se ole jokapäiväistä herkkua.

Kapteeni lupaa, että pelissä mennään hampaat irvessä. Kummallakin joukkueella on kova halu näyttää, että on vastustajaa parempi.

Salibandy on jo vuosia ollut Kainulaiselle paljon enemmän kuin harrastus. Se määrittää niin paljon hänen elämäänsä. Kapteeni kertoo, että arki-iltaisin hän lähtee harjoituksiin noin 16.30 ja palaa kotiin noin kello 21.

– Opiskelen Leppävaaran Laureassa liiketaloutta. Tarkoitukseni on päästä sieltä ulos vuoden päästä. Urheilun ja koulun yhdistäminen vaatii tasapainoilemista, mutta pidän tästä yhtälöstä. Onneksi kotona on ymmärtäväinen tyttöystävä.

Kainulainen sanoo, että salibandyyn on satsattava kunnolla, kun pelaa tosissaan. Kilpaurheilua ei voi tehdä puolivaloilla.

Pelimies laskeskelee, että on elänyt salibandyn ehdoilla viimeiset vuodet. Lajivalintansa hän teki noin 15-vuotiaana. Siihen asti jalkapallo oli yhtä tärkeää. Nykyään Kainulainen pelaa sitä EBK:n 4. divisioonan joukkueessa.

– Käyn harkoissa silloin tällöin, lähinnä kesällä.

Kainulainen on salibandyssa Kirkkojärven Loiskeen kasvatti. Aivan tarkkaan hän ei muista missä vaiheessa siirtyi Indiansiin monen muun joukkuekaverinsa kanssa samalla kertaa.

Kainulainen miettii, että hän haluaa saavuttaa jotain kavereiden eli joukkueen kanssa.

– Haluan näyttää itselleni ja läheisilleni, että olen hyvä. Haluan voittaa MM- ja SM-kultaa. Tuntuisi makoisalta voittaa SM-kultaa Indiansin paidassa.

Tämä kausi ei ole kapteenin mukaan ollut suoraa silkkitietä. Hyvän ja huonon pelin ero on ollut liian suuri. Hän kuitenkin näkee, että joukkue on pääsemässä tasaisempaan suorittamiseen.

Paikallispelit

Oilers voitti kummatkin kausilla 2013–2014 ja 2015–2016.

Indians voitti molemmat kaudella 2014–2015.

Viime kaudella kumpikin voitti kotiottelunsa.

Metro-areenalla lauantaina 16. joulukuuta kello 15 A-poikien SM-sarjan peli ja kello 18 Salibandyliigan peli.

Indiansin 2. joukkueessa pelaavan tubettaja Roni Packin fanitapaaminen kello 17.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.