Teekkariseura nousi koriksessa miesten I divisioonaan – Suomen paras harrastejoukkue

Aalto-yliopiston koripalloseura PUS-Basketin edustusjoukkue pelaa ensi kaudella miesten I divisioona B:ssä. Se on maamme kolmanneksi korkein koripallon sarjataso.

Viime vuodet teekkarijoukkue on pelannut alueellista II divisioonaa. Nyt se nousee valtakunnalliselle tasolle ensimmäistä kertaa seuran 35-vuotisessa historiassa.

Nimi PUS-Basket juontaa Teknillisen Korkeakoulun urheilutoiminnasta vastanneeseen Polyteknikkojen Urheiluseuraan. PUS-seuran toiminta ei ole enää jatkunut aktiivisesti Aalto-yliopiston myötä, mutta nimen käyttöä jatkavat omiin lajeihinsa erikoistuneet PUS-Basket, PUS-Hockey ja PUS-Volley.

PUS-Basketin puheenjohtaja Jouko Heiskanen kertoo, että edustusjoukkueen pelaajista noin 90 prosenttia on joko nykyisiä teekkareita tai jo diplomi-insinööreiksi valmistuneita.

– Viime kaudella joukkueemme voitti II divisioonan eteläisen lohkon. Kun pelasimme muiden alueiden voittajien kanssa noususta I divisioonaan, hävisimme vain viidellä amerikkalaispelaajalla vahvistetulle Loimaan Bisonsille, Heiskanen kertaa.

– Siinä mielessä koimme olevamme Suomen paras harrastejoukkue, joka harjoittelee kaksi kertaa viikossa. Meillä oli kasassa hyvä porukka. Oli ilo nähdä, että pystyimme voittamaan myös tavoitteellisemmin toimivia vastustajia.

Koripalloliitto oli ilmoittanut, että vain lopputurnauksen voittaja nousee seuraavalle sarjatasolle. Yllättäen tuli tieto, että toinenkin joukkue nousee. Paikkaa tarjottiin finaalien kakkoselle.

– Pelaajamme olivat yhtä mieltä siitä, että heitä kiinnostaa pelata kovemmassa sarjassa. Haasteena oli kustannuspuoli, koska sarjanousun myötä vuosibudjettimme nousisi yli 10 000 eurolla.

– Onneksi löysimme lyhyellä aikataululla useita yhteistyökumppaneita. On hienoa nähdä että teekkariurheilu koetaan kiinnostavaksi, Heiskanen iloitsee.

Lue lisää aiheesta

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut