Hiihtokisa eilen Espoossa – kaikki lähti vitsistä

Espoon Hiihtoseuran järjestämään kisaan osallistui kaikkiaan lähes 30 hiihtäjää Sirpa Repo

Sirpa Repo

Kuka pistäisi paremmaksi?

Oittaalla hiihdettiin eilen kilpaa. Tosissaan mutta leikkimielellä. Mukana oli kaksi maajoukkuehiihtäjääkin.

Idean isäksi paljastui liikuntatoimen Petri Forsman

–Lunta oli jäänyt yli ja sitä oli kasalla täällä Oittaan lumetuskentällä. Keksittiin vitsi, josta Espoon Hiihtoseura innostui, Forsman selvittää.

Hän kertoo, että lumen levitykseen noin sadalle metrille kului pari tuntia. Lunta oli sen verran, että siihen saatiin kaksi latu-uraa. Kisa hiihdettiin sen vuoksi perinteisellä.

– En lupaa, että toiste tehdään tätä, Forsman naurahti katsellessaan lähes 30 hiihtäjän joukkiota.

Hiihtäjissä oli lapsia ja aikuisia. Kaikilla oli hymy herkässä.

EHS:n Matti Heikkilä tuumaa, että alkuun älyttömältä kuulostanut idea oli mitä mainioin.

– Tämä on varmasti kauden viimeinen hiihtokisa lumella Espoossa tai edes lähimailla. Vuoden 2015 tapaninpäivänä meillä oli samantyyppinen kisa Matinkylässä. Silloin lunta ei tuntunut satavan millään, Heikkilä muistelee.

Forsman selvittää, ettei tykkilunta olisi ollut järkeä varastoida ensi kaudelle.

– Meillä on täällä Oittaalla putkitus ladun varressa, joten saamme ensi syksynä ladun tänne nopeasti. Monissa paikoissa varastoitu lumi on levitetty aivan liian aikaisin ja se on sulanut pois.

Oittaalla hiihtokausi alkoi viime syksynä 9. marraskuuta. Se jatkuu vielä noin sadan metrin pätkällä muutamia päiviä. Pääsiäisen aikoihin Oittaalla oli ”oikea” latu.

Iso kasa tykkilunta säilyi hyvin tähän asti, mutta sulanee levitettynä viikossa.

Sprinttikisa käytiin pareittain pudotuspelinä. Aikoja ei otettu.

Miesten hiihtomaajoukkueen valmentaja Teemu Pasanenkin oli tullut paikalle. Espoolainen sai vastuullisen tehtävän. Hän sai päättää, kuka pareissa hävinneistä selviää jatkoon.

Miesten kisan voitti Vantaan Hiihtoseuran maajoukkuehiihtäjä Anssi Pentsinen Naisten finaalissa oli vastakkain kaksi espoolaista. EHS:n Rebecca Ehrnrooth voitti niukasti Laura Monosen

–Meillä on parhaille miljoonaluokan palkinnot. Lottokupongilla voi voittaa tosi makoisan summan, jos hyvin käy, EHS:n puheenjohtaja Patrik Ehrnrooth sanaili hiihtäjiä kovaan menoon kannustaen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut