Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen ensimmäinen padel-seura perustettu Espooseen

Mailapelille, jossa yhdistyy tennistä ja squashia, on perustettu maamme ensimmäinen lajin erikoisseura. Se syntyi Espooseen. Nimekseen seura sai Padel Club Finland.

Uuden seuran hallitukseen kuuluvat Juha Jokela ja Mika Saunamäki selvittävät padelin olevan aivan oma pelinsä.

– Tämä on helppo laji aloittaa ja sosiaalinen, koska tätä pelataan nelinpelinä. Kenttä on reippaasti pienempi kuin tenniskenttä, joten tätä voi harrastaa vaikka koko perhe yhdessä, miehet vakuuttavat.

Heidän mukaansa padel on helpompi oppia kuin esimerkiksi tennis.

– Tämä on matalan kynnyksen laji, joka sopii vauvasta vaariin.

Espoolaisseurassa on vasta muutama kymmenen jäsentä. Jokela ja Saunamäki sanovat, että urheiluseuraa tarvitaan, koska padel on kasvava laji. Tavoitteena on saada junioritoiminta pyörimään. Seuraa myös tarvitaan, jotta voidaan hakea avustuksia.

Syyskuussa Kiloon aukesi Padel Club Espoo, jossa on neljä kenttää. Se on maamme suurin padelin pelipaikka ja ensimmäinen paikka Espoossa, jossa sitä voi pelata.

Jokela on kenttiä pyörittävän Padel Sports Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

– Ilmarisen 1970-luvulla noussut rakennus oli pitkään tyhjillään. Me olemme vuokranneet noin 6 000 neliöisestä rakennuksesta noin neljäsosan toimintaamme varten. Olisi hienoa, jos tänne tulisi muitakin liikunta-alan yrityksiä.

Tähän mennessä suunnilleen Kierrätyskeskuksen Nihtisillan tavarataloa vastapäätä olevaan halliin löytää tiensä noin sata pelaajaa viikossa. Heitä kaivataan lisää, koska päivisin vapaita aikoja on runsaasti.

– Silloin on myös halvempaa pelata. Täällä voidaan järjestää esimerkiksi tyky-päiviäkin, Jokela vinkkaa.

Omia pelivälineitä ei tulijoilla tarvitse olla, koska niitä vuokrataan.

– Me myös neuvomme miten pääsee alkuun ja halukkaille järjestetään kursseja.

Vuorot ja pelivälineet varataan netistä seuran sivujen kautta.