Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Härskiä verorahojen väärinkäyttöä" – konkaripoliitikko tuomitsee liikuntapomojen Kanadan-matkan

Espoon kaupunginhallituksen jäsen Kurt Byman (ps./sit) on ällistynyt kaupungin liikuntapalvelujen johdon Kanadaan suuntautuneesta opintomatkasta juuri jääkiekon World Cupin aikaan.

–Tämä on härskiä veroeurojen väärinkäyttöä, konkarivaltuutettu jyrähtää.

Byman arvioi liikuntapalvelujen johtajan Martti Merran ja liikuntapalvelupäällikkö Markku Sistosen junailleen matkan juuri tähän ajankohtaan päästäkseen seuraamaan Cupin loppuotteluja Torontoon.

–Kaksikko on ottanut opintomatkalle mukaan muitakin kaupungin virkamiehiä vain tapetoidakseen matkan näyttämään hyväksyttävämmältä, Byman laukoo.

Hän sanoo vaativansa matkasta, sen perusteista ja kustannuksista täyden selvityksen.

–Minusta esimerkiksi tarkastuslautakunnan pitää puuttua asiaan.

Kaupunkilehti Länsiväylä uutisoi aiemmin, että Espoon opetus- ja liikuntapalvelujen johtoa on parasta aikaa opinto- ja seminaarimatkalla Kanadan Torontossa ja Ontario–Yorkin hallintoalueella.

Viime perjantaina alkaneella matkalla ovat mukana entinen jääkiekkoilija ja valmentaja, liikunta- ja nuorisopalvelujen johtaja Martti Merra, sekä liikuntapalvelupäälliköt Markku Sistonen ja Jarmo Ikävalko. Liikuntapuolelta mukana on myös Matinkylän jäähallin päällikkö Mikko Kauhanen.

Opetuspuolelta matkassa on mukana perusopetuksen linjapäällikkö Ilpo Salonen

Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että Merran osalta matkan on hyväksynyt sivistystoimen johtaja Sampo Suihko Muiden liikuntapuolen edustajien osallistumisesta matkaan on päättänyt puolestaan liikuntapalvelujen johtajana Martti Merra.

Perusopetuspäällikön osalta matkan on hyväksynyt opetustoimenjohtaja Kaisu Toivonen

Viikon kestävän opinto- ja seminaarimatkan kustannukset ovat reilut 15000 euroa.