Siviilipalvelus sopii monelle urheilijalle

Siviipalvelusta suorittavat nuoret haluavat liikkua koulutusjakson aikana. Timo Pasanen

Timo Pasanen

Säännölliseen harjoitteluun ja tarkkaan ruokavalioon tottuneella voi olla armeijassa vaikeaa, mutta siviilipalveluksessa urheilija voi päättää itse harjoitteluajoista ja ruokavaliosta.

Lapinjärven siviilipalveluskeskuksen johtaja Mikko Reijonen kannustaa sivareita liikkumaan aktiivisesti koko palvelusajan.

– Moni huippu-urheilija on valinnut tämän tien, koska saa vapaammat kädet liikkua. Koulutusjakso Lapinjärvellä kestää neljä viikkoa ja sen jälkeen asiakkaat siirtyvät palveluspaikkakunnalle.

– Koulutusjakson aikana urheilija voi treenata vaikka heti aamulla, ja koulutuksen päätteeksi voi vetää iltatreenit muualla kuin Lapinjärvellä, Reijonen huomauttaa.

Koulutusasiantuntija Markku Lautamäki sanoo, että urheilu yhdistää nopeasti eri puolelta Suomea saapuvia henkilöitä.

– Jakson aikana on liikuntaa ja teemme heti alusta asti propagandaa juoksun puolesta. Haluamme iskostaa juoksun autuutta asiakkaisiin. Jalkapallo, frisbeegolf, kuntosali ja salivuoro auttavat tutustumaan muihin, Lautamäki esittelee.

Lievä liikunnallinen ongelma on, että vasta kolmen viikon jälkeen palveluksen aloituksesta on lääkärintarkastus eikä ennen sitä saa olla pakollista liikuntaa. Siksi koulutusjaksolla vain kannustetaan liikkumaan.

Kymmenen saapumiserää takaa sen, että Lapinjärven koulutuksen voi aloittaa itselleen sopivana ajankohtana. Entinen salibandymaalivahti Niko Pirkola koki peliajasta taistelun pääsarjajoukkueessa sen verran tiukaksi, että keskeytti armeijan.

– Siinä olisi tullut peleihin välivuosi, joten tämä sivaripuoli oli oikea vaihtoehto.

Moni siviilipalvelukseen tulijoista suorittaa palveluksen urheiluseuroissa tai ala-asteilla. Urheiluseurat ovat suurin palveluspaikan tarjoava ryhmä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut