Sami Haapanen jatkaa naisten päävalmentajana – nuorimmalla pelaajalla ikää 14 vuotta

Naisten Liigassa pelaavan Kiekko-Espoon pelaajien penkin takana seisoo ensi kaudella tuttu porukka. Päävalmentajana jatkaa Sami Haapanen.

Hän on päävalmentajana johdattanut joukkueensa viisi kertaa Suomen mestaruuteen. Niistä viimeisin on kaudelta 2018–2019.

Koronaepidemian vuoksi kesken jääneellä viime kaudella Kiekko-Espoo voitti runkosarjan ja ylemmän jatkosarjan. Sen jälkeen joukkue hoiti pudotuspeleistä itsensä finaaleihin. Niitä ei kuitenkaan ehditty edes aloittaa.

Haapanen tuumii, että kausi jäi vähän kesken. Tuo vaikutti osaltaan hänen jatkopäätökseensä.

Joukkue ei päässyt tavoitteeseensa eli mestaruuden uusimiseen.

Haapanen on konkarivalmentaja naisten korkeimmalla sarjatasolla. Ensimmäisen kerran hän valmensi tällä tasolla kaudella 2002–2003.

Ensi kauden valmennustiimiin kuuluvat myös kakkosvalmentaja Timo Löppönen, maalivahtivalmentajana Risto Jaakkola ja fysiikasta vastaa Viola Kaukonen.

Tämä sama valmennustiimi oli kasassa viime kaudella.

Kiekko-Espoo on julkistanut ensimmäiset ensi kauden pelaajasopimuksensa. Joukkueessa jatkavat Tinja Haukijärvi, Nelli Laitinen ja Minttu Tuominen.

Joukkueeseen liittyy vasta 14-vuotias Julia Schalin. Espoolaiskiekkoilija on tähän asti edustanut Bluesia ja pelannut poikien joukkueessa.

– On huikeaa päästä naisten joukkueeseen, hyökkääjänä pelaava Schalin tuumii.

Hän myöntää, että varmasti alkuun jännittää.

– Odotan kovasti, että pääsen treenaamaan joukkueen kanssa. Olen ollut loukkaantuneena, jonka vuoksi taukoa jäällä olosta kertyy. Koskaan ennen en ole ollut näin pitkään aikaa pois jäältä. Minulla on kova into päästä takaisin jäälle., joukkueen nuorin pelaaja vakuuttaa.

Uutena pelaajana Kiekko-Espoon paidassa nähdään Emilia Vesa. Hän on tähän asti pelannut korkeimmalla sarjatasolla Kuortaneen joukkueessa. Hyökkääjällä on ikää 19-vuotta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut