Äijänpellossa karsitaan SM-kisoihin – lauantaina ja sunnuntaina rata varattu kisakäyttöön

Frisbeegolfin SM-kilpailujen karsinnat järjestetään Espoossa tulevana viikonloppuna. Kisojen panoksina ovat paikat loppukesästä pelattaviin amatööri- ja junioriluokkien SM-kilpailuihin.

Kaksipäiväiset karsinnat ovat Äijänpellon frisbeegolfradalla. Kumpanakin pelipäivänä pelataan yksi kierros väliaikalähdöin.

– Karsinnat pelataan vuosi avatulla perusradalla, jonka par on 62, kertoo kilpailunjohtaja Yrjö Munukka Puskasotureista

Hän sanoo, että tämä on ensimmäinen iso kisa Espoossa. Vastaavaa ei ole ennen pelattu täällä.

– Samalla tämä kilpailu on tulikoe radalle.

Munukka selostaa, että Äijänpellon rata sopii maastoltaan ja vaikeudeltaan hyvin tämän tasoiseen kilpailuun vaikka siellä ei juurikaan ole korkeuseroja.

SM-karsintakilpailut ovat tulikoe Äijänpellon vuosi sitten avatulle radalle.

Kilpailunjohtaja nimittää rataa kisaradaksi. Se on tällä hetkellä Espoon paras paikka pitää karsinnat.

Oittaan rata on juuri päivitetty vaikeammaksi, mutta siellä kisaa ei haluttu järjestää. Yhtenä syynä on se, ettei alue ole vielä tallaantunut riittävästi.

– Äijänpellossa on nyt 18-väylää, mutta ajatuksemme on tehdä siitä 20-väyläinen. Tavoitteemme on kehittää sitä, jotta siitä tulisi Talin radan kaltainen paikka.

Kilpailuihin on tulossa yhteensä 144 pelaajaa. Kumpanakin kisapäivänä lähdöt ovat kello 8 alkaen neljän hengen ryhmissä. Viimeinen ryhmä laitetaan matkaan kello 16.45.

– Rata on varattu kisakäyttöön eli suljettu muilta pelaajilta koko lauantain ja sunnuntain. Perjantaina rata on tarkoitus varata kilpailijoiden harjoitteluun, Munukka selvittää.

Kilpailuun ovat ilmoittautuneet mukaan muun muassa viime vuonna FJ18-junioriluokan Suomen mestaruuden voittanut Olivia Kindstedt (Porvoon frisbeegolfseura) ja FA40-amatööriluokan SM-kultaa napannut Saija Anttila (Riihimäen Frisbeegolf).

Vuonna 2019 MJ15-junioriluokassa SM-hopealle sijoittunut Elias Luukkonen (Puskasoturit) kilpailee MA1-luokassa. Mukana on myös muun muassa MA50-luokan puolustava SM-hopeamitalisti Simo Rantala (Disc Golf Vikings, Helsinki).

Amatööriluokissa pelaa kilpailijoita, jotka eivät ole ottaneet vastaan rahapalkintoja kilpailuista. Amatööriluokista osa on ikäluokkakohtaisia, mutta MA1- ja FA1 -luokissa ei ole ikärajoja.

Junioreiden SM-kilpailut ovat elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Ähtärissa ja amatöörien SM-kilpailut Oulussa elokuun puolivälissä.

Tulevan viikonlopun kilpailunjärjestäjänä toimii frisbeegolfin espoolaisseura Puskasoturit.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut