Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

FC Hongan naisilla kova into päästä pelaamaan – kausi alkaa kotiottelulla lauantaina

FC Hongan Kansallisen Liigan joukkue aloittaa sarjakautensa kotiottelulla tämän viikon lauantaina. Seuraava peli on edessä jo ensi viikon keskiviikkona.

Päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä toivoo, ettei tiukka ottelutahti tuo mukanaan loukkaantumisia. Hän sanoo, että he tekevät kaikkensa, jotta loukkaantumisilta vältyttäisiin.

Tällä hetkellä joukkueessa on muutama loukkaantunut, mutta mitään sumaa ei ole syntynyt.

Koronavirus aiheutti sen, ettei sarja alkanut maaliskuun lopulla. Joukkuetreenaus kiellettiin ja pelaajat harjoittelivat viikkoja yksinään valmennukselta saamiensa ohjeiden mukaan. Pienryhmissä ilman kontaktia on voitu treenata toukokuun puolivälistä.

– Kesäkuun alusta olemme päässeet harjoittelemaan joukkueena normaalisti, päävalmentaja kertoo.

Lappi-Seppälä tietää, että kaikkien muidenkin sarjassa pelaavien joukkueiden kevät on ollut erikoinen.

Espoolaisjoukkue on viimeisen viikon aikana pelannut kaksi harjoitusottelua FC Hongan joukkueita vastaan. Niissä näkyi päävalmentajan mukaan jonkin verran se, että ei ole päästy harjoittelemaan joukkueena ja pelaamaan.

– Innokkuus pelata on todella kova. Malttia tarvittaisiin enemmän. Otteluiden aikana kuitenkin näkyi se, että pelituntuma alkoi löytyä. Rutiinit olivat alkuun hakusessa. Sama tilanne se on muillakin joukkueilla.

Kapteeni Milla Punsar myöntää, että ensimmäisessä harjoitusottelussa pallo kuumotti. Toisessa tuntuma oli jo paljon parempi.

– Koska ottelutahti on tiukka, on hyvä, että tällä kaudella saa tehdä viisi vaihtoa, Punsar kiittelee tehtyä päätöstä

Lappi-Seppälä arvioi, että tällä kaudella kilpailu on kovempaa kuin viime kaudella. Hän uskoo, että kärki on tasaväkinen.

– Tavoitteemme on maksimoida oma kehittymisemme. Tietysti haluamme voittaa ja menestyä, mutta menemme peli kerrallaan. Teemme päivittäin työmme niin hyvin kuin mahdollista, Lappi-Seppälä toteaa eikä julista mitään sijoituksellista tavoitetta joukkueelle.

Kapteeni sanoo, että heidän tärkein tavoitteensa on pelin kehittäminen.

– Tietysti Hongan tavoitteena on aina olla mukana kärkikahinoissa.

FC Honka–Ilves Tapiolan stadionilla lauantaina 13. kesäkuuta kello 18.