Nuuksiossa juostaan erikoinen kisa – mitataan sitkeyttä ja henkistä kanttia

Suomen toinen Nuuksio Backyard Ultra -kilpailu järjestetään tämän viikon perjantaina. Se on laatuaan ainoa maassamme.

Kilpailun järjestäjä Mikael Heerman kertoo, ettei se ei ole tavallinen juoksukilpailu vaan last man standing -tyyppinen kisa. Sen syntyjuuret vievät The Barkley Marathonsin kotiseuduille Yhdysvaltojen Tennesseehen.

Kilpailu ei perustu parhaaseen juoksunopeuteen tai -tekniikkaan vaan sitkeyteen. Lähtö tapahtuu aina tasatunnein. Tunnin aikana tulee selvittää 6,7 kilometrin mittainen reitti.

Kisa jatkuu niin kauan kuin juoksijoita riittää. Voittaja on hän, joka kiertää yhden kierroksen muita enemmän.

Jos reitin juoksemiseen ei käytä koko tuntia, jää kierrosten välissä hetki aikaa lepäämiseen ja huoltoon.

Heerman tietää, että maailmalla tämän tyyppiset kilpailut ovat kestäneet parhaimmillaan lähes kolme vuorokautta. Se tarkoittaa noin 450 kilometriä.

– Kilpailuumme on osallistumassa kokeneita ultrajuoksijoita Suomesta ja Virosta,. Heiltä on lupa odottaa viime vuotta kovempaa tulosta. Viime vuonna kilpailun voitti Jari Soikkeli, joka juoksi 26 kierrosta eli 174,4 kilometriä, kertoo Heerman tiedotteessa.

Kilpailun voittaja on Backyard Ultran Suomen mestari.

Hän saa myös osallistumisoikeuden Tennesseehen Lazarus Laken Big Dog’s Backyard Ultraan, jonne muutoin on vaikea päästä.

– Koronarajoitukset aiheuttavat tietenkin lisätyötä. Olemme iloisia, koska voimme järjestää kilpailun, johon ei koskaan ilmoittaudu sadoittain ihmisiä.

Heerman vinkkaa, että perjantaina 26. kesäkuuta Solvallan urheilukentältä kello 18 starttaavaa kilpailua voi seurata netistä Nuuksio Backyard Ultran Facebook-sivujen kautta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut