GrIFK hakee edelleen kauden avausvoittoa Kakkosessa – kotikentällä vastassa FC Espoo

GrIFK:n edustusjoukkueen peli on takkuillut alkukauden. Sirpa Repo
Sirpa Repo

Sirpa Repo

Tiuhaan tahtiin päävalmentajaa viime vuosina vaihtanutta Grankulla IFK:n jalkapallon edustusjoukkuetta luotsaa nyt Jari Europaeus.

Joukkueen alkumetrit ovat sujuneet mollivoittoisesti tämän kauden Kakkosessa. Kolmen pelatun ottelun jälkeen joukkue hakee yhä kauden ensimmäistä voittoaan.

Päävalmentaja ei silti ole valmis heittämään pyyhettä kehään.

– Tavoitteemme on parantaa viime kauden sijoitusta. Pyrkimys olisi kuuden parhaan puolelle. Katsotaan sitten, mihin rahkeemme riittävät, Europaeus pohdiskelee.

Viime kaudella joukkue päätyi yhdeksänneksi.

Kakkonen on ennestään tuttu Veikkausliigassakin valmentaneelle ja maajoukkueessa pelanneelle Europaeukselle. Viime kaudella hän oli FC Espoon edustusjoukkueessa apuvalmentajana.

– Granin joukkue on hyvä sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Pelaajien ikähaitari on lähes 20 vuotta, päävalmentaja tietää.

– Veikkausliigassa FC Hongassa vielä viime kaudella pelannut Juha Hakola tuli meille bonuspelaajana, kun pääsimme aloittamaan joukkuetreenit koronan jälkeen. Hän vahvistaa joukkuettamme, vaikka ei ehkä vielä ole parhaassa fyysisessä kunnossa.

Joukkue aloitti harjoittelun viime kauden jälkeen tammikuun alussa. Entiseen tapaan treenejä oli kolme kertaa viikossa ja päälle harjoitusotteluja ennen kuin koronavirus päätti joukkueharjoittelun.

– Lähes kahden ja puolen kuukauden ajan annoin pelaajille ohjeet ja mentiin heidän omalla vastuullaan. Menimme täysin saamiemme ohjeiden mukaan.

Europaeus näkee valmentajan tehtävän olevan auttaa pelaajia kehittymään.

– Minulla on intohimo jalkapalloa kohtaan. Veri vetää tähän aikaa vievään hommaan.

Kakkosen kussakin lohkossa 12 joukkuetta pelaa yksinkertaisen sarjan. GrIFK on sijoitettu B-lohkoon.

Sen lisäksi sarjaan kuuluvat pelit alueellisesti kasatuissa minilohkoissa. GrIFK:n kanssa sen muodostavat Atlantis FC, FC Espoo ja Klubi 04. Nämä joukkueet pelaavat keskenään kaksinkertaisen sarjan. Otteluja kertyy jokaiselle yhteensä 17.

GrIFK–FC Espoo Kauniaisten keskuskentällä sunnuntaina 5. heinäkuuta kello 18.30.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut