Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maaliskuista MM-kultaa juhlitaan vasta nyt – espoolaiskaksosilla kovat tavoitteet

Muodostelmaluistelujoukkue Team Fintastic voitti nuorten MM-kultaa Iso-Britannian Nottinghamissa 14. maaliskuut . Helsingin Taitoluisteluklubin (HTK) joukkueen riveissä luisteli viisi espoolaisnuorta: Anni Backman, Kia Kojo, Eevi Siiki sekä Petra ja Erika Kaarto.

MM-kilpailut ehdittiin järjestää juuri ennen kuin korona sulki areenat. Kultaa ei voitu heti tuoreeltaan juhlia vaan sen aika on vasta nyt.

Joukkueessa luistelleiden 18-vuotiaiden espoolaiskaksosten luistelu-ura alkoi Espoon Taitoluisteluklubin luistelukoulussa ja jatkui Sunbeams-joukkueessa.

SM-noviisi-ikään tullessaan luistelijat päättivät hakea HTK:n Finettesiin ja seura vaihtui. Sen jälkeen tiukan harjoittelun sävyttämät kolme SM-juniorivuotta Team Fintasticissa päättyivät MM-kultaan.

Joukkue treenaa viisi kertaa viikossa. Jääharjoittelun lisäksi harjoitusohjelmaan kuuluu fysiikkatreenejä, balettia ja saliharjoittelua.

– Sain joukkueesta parhaimpia ystäviä, unohtumattomia kokemuksia ja saavutin sekä SM- että MM-kullan, summaa Petra Kaarto.

Anni Backman ja Eeva Siiki jatkavat Team Fintasticissa, Petra ja Erika Kaarto siirtyivät Helsinki Rockettesiin.

– Halusimme jatkaa luistelu-uraamme vielä eteenpäin, koska tavoitteemme on korkeammalla kuin junioreiden MM-kullassa.

Kaksosten seuraava tavoite on voittaa maailmanmestaruus myös senioreissa. Kaukaisena haaveenamme on edustaa jonain päivänä Suomea olympialaisissa.

Mestaruuteen luotsanneen valmentaja Milja Sarkkisen mukaan voitto ei tullut helpolla.

Kilpailukaupunkiin saapumisen jälkeen koronatilannekin synkistyi.

– Saimme esimerkiksi tiedon, että ylioppilaskirjoitukset aikaistuivat viikolla. Se aiheutti kuhinaa luistelijoissamme. Joukkueiden jäsenten kuumetta mittailtiin tiuhaan. Pelkäsimme joka aamu, että kisat perutaan. Onneksi niin ei tapahtunut. Kun luistelijat astuivat jäälle, he pystyivät sulkemaan kaiken ylimääräisen pois mielestään. Se oli valtava voima, joka auttoi meidät maailmanmestaruuteen, Sarkkinen sanoo.

Junioreiden MM-kilpailu jäi luistelussa kauden viimeiseksi arvokilpailuksi. Taitoluistelun ja muodostelmaluistelun MM-kilpailut peruttiin korona-pandemian vuoksi.

Muokattu 24.8.2020 klo 14.30: Täsmennetty joukkueen tietoja.