Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tasapelit rokottavat FC Hongan pistepottia – Tanskan reissu tehdään kuplassa

Jalkapallo: FC Honka on Veikkausliigan ainoa joukkue, joka ei ole hävinnyt otteluakaan tällä kaudella. Torstaina joukkue pelaa vieraissa Eurooppa-liigan ensimmäisellä karsintakierroksella.

FC Hongan joukkue on kuluvalla kaudella pelannut ison tukun tasapelejä. Veikkausliigan 11 ottelusta peräti seitsemän on tuonut joukkueelle vain yhden pisteen.

Koska se ei ole kärsinyt yhtään tappiota, on joukkue nyt sarjassa neljäntenä.

– Tämän viikon maanantaina tuli täyteen vuosi edellisestä tappiosta Veikkausliigassa, kertoo FC Hongan manageri Hexi Arteva pienen knoppitärpin.

Hän arvioi, että joukkue on pelannut vasta heinäkuun alussa käynnistyneessä sarjassa hyvän alkukauden. Voittoja on kertynyt neljä.

– Muutama harmittava tasapeli olisi pitänyt kääntää voitoksi, Arteva sanoo.

Maalinteossa joukkue ei ole mässäillyt. Se on tehnyt vain 12 maalia.

Tanskan ottelumatka tehdään kuplassa.

Hexi Arteva

Toisessa vaakakupissa on se, että joukkue on ykköspaikalla sarakkeessa, joka kertoo päästetyt maalit. Omiin on mennyt vain viisi kertaa.

Seuraavan kerran FC Honka on tositoimissa tämän viikon torstaina. Viime syksynä joukkue voitti lopputurnauksen, joka toi sille paikan Eurooppa-liigan karsinnan ensimmäiselle kierrokselle.

Sekä vastustaja että kotijoukkue arvottiin otteluun, joka pelataan ilman yleisöä. Arpa heitti FC Hongan vieraisiin.

Espoolaisjoukkue pelaa ottelunsa Tanskassa, jossa se kohtaa AGF Århusin.

Koronapandemian vuoksi paikka toiselle kierrokselle ratkeaa yhden ottelun perusteella.

FC Hongan Arteva kertoo, että joukkue tekee ottelumatkan UEFA:n protokollan mukaisessa kuplassa. Joukkue lentää Tanskaan ottelua edeltävänä aamupäivänä. Jo maanantaina lähteville tehtiin koronatesti.

– Bussi vie meidät täällä suoraan charterkoneen viereen ja Tanskassa meidät haetaan bussilla samalla tavalla suoraan hotelliin. Siellä kukaan muu ei majoitu kanssamme samaan kerrokseen. Olemme erillään kaikista muista, Arteva selvittää.

Heti ottelun jälkeen joukkue kuljetetaan bussilla suoraan koneen viereen.

– Meillä on tarkat ja riittävät tiedot vastustajastamme. Lähdemme voittamaan, manageri tietysti vakuuttaa.

Veikkausliigassa FC Honka pelaa seuraavan ottelunsa ensi tiistaina 1. syyskuuta. Sarjan otteluohjelma on laadittu niin, että pari joukkuetta se on kohdannut jo kaksi kertaa. Kokonaan kohtaamatta ovat sen sijaan Ilves ja HIFK.

Seuraavassa kotiottelussaan FC Honka saa haastajakseen juuri naapuriseura HIFK:n. Ottelu alkaa kello 18.30.

Tuosta viikon ja yhden päivän päästä Tapiolan nurmelle tulee vieraaksi Ilves.

Tämän ottelun jälkeen joukkueella on neljä kotiottelua ennen kuin jakaudutaan loppukaudeksi alempaan ja ylempään jatkosarjaan. Mitaleista pääsee pelaamaan kuusi kaksinkertaisen runkosarjan parasta joukkuetta.

FC Hongalla on nyt 19 pistettä. Sarjaa johtaa jo 12 ottelua pelannut FC Inter 25 pisteellä. 11 ottelua pelannut HJK on toisena 24 pisteellä ja KuPS on kasannut 22 pistettä.

FC Hongan takana vaanii 10 ottelua pelannut HIFK 16 pisteellä. 11 ottelun Ilves on samassa pistemäärässä.