Nuuksio Classic juostaan alkuperäisenä päivänä – Bodom Trail lokakuussa

Nuuksio Classic -polkujuoksu järjestetään tänä vuonna yhdeksännen kerran. Jaakko Posti

Nuuksio Classic Trail Marathon järjestetään tänä vuonna yhdeksättä kertaa. Korona-epidemia ei vaikuta sen ajankohtaan vaan se toteutuu alkuperäisenä päivänä lauantaina 5. syyskuuta.

Maratonin lisäksi tapahtumassa juostaan myös 72 kilometrin pituinen Nuuksio70 Trail Ultra.

Tapahtuman johtaja Terho Lahtinen kertoo, että suunnittelussa on käyty läpi kaikki tilanteet, joissa osanottajat ovat aiemmin kohdanneet lähekkäin pienessä tilassa.

Niihin on nyt mietitty korvaavia ratkaisuja. Esimerkiksi kilpailumateriaalin nouto tapahtuu ulkona, lähtöjä on väljennetty pienentämällä ja harventamalla lähtöryhmiä, huoltopisteiden toiminta suunniteltu uusiksi ja maaliintulon jälkeisiin palveluihin kehitetty uusia järjestelyjä.

Kisapäivän ohjelma ja ilmoittautumisen sulkeminen tavallista aikaisemmin varmistaa, että yhtäaikaisten paikallaolijoiden määrä pysyy koko ajan selvästi alle 500 henkilön.

– Tärkein turvaohje on kuitenkin se, että flunssaoireiden ilmetessä tai omaehtoista karanteenia edellyttävässä tilanteessa osanottajan tulee jäädä kotiin, Lahtinen korostaa tiedotteessa.

– Seuraamme tarkasti viranomaisten ohjeistusta tapahtuman alla, Lahtinen jatkaa.

Bodom Trail piti järjestää viime toukokuussa. Sitä ei tuolloin voitu toteuttaa. Tapahtuman uusi ajankohta on 23. ja 24. lokakuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.